Utøveren løper gjennom bevegelesessenorer

Forskning på NIH

NIH har noen av verdens fremste forskningsmiljøer på idrettsskader, toppidrett, idrettspsykologi og fysisk aktivitet og helse. Vi har også noen av landets ledende stemmer innenfor kroppsøving og idrettens betydning i samfunnet. Vår idrettsforskning er av høy kvalitet og dekker et bredt spekter, fra forskning på blant annet eldre, gravide og barn, til toppidrett.

Siste forskningssaker

Gamle trener i vekthall

- Gi gamle styrketrening på resept

Selv de aller eldste kan holde seg mye friskere, mer bevegelige og klare seg bedre på egen hånd med noen jevnlige runder i vekthallen. - Styrketrening er svært viktig. Selv en 90-åring kan og bør trene opp både ny kraft og muskelmasse, sier Sigve Nyvik Aas.

Overvektig mann jogger

Bare LITT trening holder livsfarlig sykdom i sjakk

Amerikanere kan regne med å leve lenger om de trener seg opp til norsk kondis. DU kan også unngå store plager med bare litt mer trening - mens samfunnet på begge sider av Atlanteren kan spare milliarder på færre med diabetes 2. – Fantastisk, mener Diabetesforbundet.

Fotball Bakkaløkka skole

Mer aktivitet gir fart i læringen

Skoleungdom som får røre seg mer, lærer bedre. Mer fysisk aktivitet betyr bedre læringsmiljø; det slår til og med ut på nasjonale prøver. Bare noen minutter ekstra med skikkelig aktivitet hver dag, er nok.

Siste disputaser

Aas, Sigve Nyvik

Muskelproteinnedbrytning hos eldre

Fysisk prestasjonsevne

Aas, Sigve Nyvik

stipendiat

Wilhelmsen, Terese

Inkluderende kroppsøvingsfag?

Coaching og psykologi

Wilhelmsen, Terese

stipendiat

Werkhausen, Amelie

Funksjonen av muskel- og seneenheten

Seksjon for fysisk prestasjonsevne

Werkhausen, Amelie

stipendiat