Utøveren løper gjennom bevegelesessenorer

Forskning på NIH

NIH har noen av verdens fremste forskningsmiljøer på idrettsskader, toppidrett, idrettspsykologi og fysisk aktivitet og helse. Vi har også noen av landets ledende stemmer innenfor kroppsøving og idrettens betydning i samfunnet. Vår idrettsforskning er av høy kvalitet og dekker et bredt spekter, fra forskning på blant annet eldre, gravide og barn, til toppidrett.

Siste forskningssaker

Barn leker på lekeplass

Stillesitting ikkje så farleg likevel

Sit du mykje stille? Det er faktisk ikkje så farleg, heller ikkje for barn, om dei berre er tilstrekkelig fysisk aktive elles. Men er du først blitt tung, blir du òg lett mindre aktiv, og kan lettare pådra deg alvorlege sjukdomar seinare.

Akillessen-muskel funksjon er synlig når man løper

Senestrekk gjør muskler tregere og sterkere

Muskler og sener bruker sine egne triks for å takle voldsomme krefter og beskytte deg mot skader. Sener lagrer også energi - og hjelper musklene med å jobbe saktere og yte mer.

Randi Løvland og Kyrre Holstad fra Posten Norge

Hjelp til selvhjelp fikk dårlig trente i form

Selv folk i elendig form har det i seg. Ett tiltak blant dårlig trente folk hos Posten og Bring viste hvordan alle kan motiveres til et mer aktivt liv – og fortsetter med det lenge etterpå. Men tiltaket hjalp ikke på sykefraværet.