Master i idrettsmedisin

Studiepoeng:
120
Varighet:
2 år
Omfang:
Heltid
Studiestart:
August
Åpner for søking:
1. februar
Søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
25
Et barn som gjennomfører respirasjonstest

Studiet for deg som ønsker å arbeide med idrettsmedisinske problemstillinger og oppgaver. Utdanningen gir deg forutsetninger for å kartlegge, gjennomføre, kommunisere og evaluere aktivitetsrelaterte tiltak innen helsefremming, forebygging og behandling av livsstilssykdom og helseproblemer knyttet til idrettsutøvelse.

Søk fra 1. februar

Kort om studiet

Masterprogrammet i idrettsmedisin er et fordypningsstudium hvor studentene skal spesialisere seg innenfor fysisk aktivitet og helse. Fagområdet er tverrfaglig, og mastergraden utdanner høyt kvalifiserte kandidater med evne til kritisk refleksjon innenfor følgende hovedområder:

  • sammenhengen mellom fysisk aktivitet og sykdom
  • forekomst og årsaker til enkelte helseproblemer knyttet til utøvelse av idrett
  • implementering og evaluering av fysisk aktivitet i folkehelsearbeid

Formålet med studiet er å gi kunnskap og ferdigheter som er av betydning for utøvelse av fysisk aktivitet og idrett generelt, bruk av fysisk aktivitet innen forebyggende og helsefremmende arbeid, og i behandling og rehabilitering på ulike nivåer i og utenfor helsevesenet. Det legges særlig vekt på hvordan studentene skal utvikle kritisk tenkning omkring teorigrunnlag og forskning som ligger til grunn for valg av målemetoder, treningsmetoder, aktivitetstype og dosering innen forebygging og behandling av livsstilssykdom og helseproblemer knyttet til idrettsutøvelse.

Hva lærer du?

Masterprogrammet er et toårig studium som totalt gir 120 studiepoeng.  Programmet går over to år der det første året består av metodekurs og fagseminarer (til sammen 60sp). Det andre året skal brukes til å enten gjennomføre en masteroppgave (60sp) eller som en kombinasjon av utveksling eller arbeidslivsrettet prosjektarbeid/internship (30sp) og gjennomføring av en masteroppgave (30sp). Det arbeidslivsrettede prosjektarbeidet/internship kan organiseres som prosjektarbeid av praktisk art i offentlig og privat helsetjeneste, testlaboratorier, treningssenterbransjen, frisklivssentraler eller bidra internt ved instituttet.

Studiet vil være preget av variasjon i undervisnings- og arbeidsformer avhengig av emnet. Det betyr en veksling mellom plenumsforelesninger, studentpresentasjoner, medstudentrespons, problembasert læring, prosjektarbeid, arbeid i store og små grupper med og uten veiledning, diskusjonsgrupper, egenstudier og selvstendig akademisk arbeid.

Utveksling

Studiet legger opp til at det er mulig for utveksling i tredje semester hos en partnerinstitusjon. NIH har utvekslingsavtale med flere institusjoner. Som student på MAIM kan du for eksempel dra til:

  • Aarhus Universitet - Danmark
  • Universita degli Studi di Roma (Foro Italico) - Italia
  • Liverpool John Moores University - Storbritannia
  • GIH - Sverige
  • University of Waikato - New Zealand

Kontakt