Master i idrettsfysiologi og bevegelseslære

Studiepoeng:
120
Varighet:
2 år
Omfang:
Heltid
Studiestart:
August
Åpner for søking:
1. februar
Søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
35
Bildet kan inneholde: briller, bord, smil, engineering, vitenskap.

Studiet er et vitenskapelig fordypningsstudium i idrettsfysiologi, -biomekanikk og -teknologi, og vektlegger prestasjonsaspektet innen idrett, men vil også gi innsikt i folkehelseaspekter, pasienters fysiske trening og fysisk kapasitet som mål for rehabilitering.

Søk fra 1. februar

Kort om studiet

I første semester får studentene et avansert kurs i idrettsfysiologi, idrettsbiomekanikk og idrettsteknologi, samt en grundig opplæring i idrettsvitenskapelig metode, både kvalitativt og kvantitativt. Studentene vil måtte reflektere rundt metodologiske valg og etiske problemstillinger.

Det andre semesteret fordyper studentene seg videre i biomekanikk, fysiologi og teknologi. Det gis mulighet til å velge mellom en fordypning i folkehelse eller i innhenting og bruk av eksperimentelle data. Studentene vil også læres opp i spesifikke forskningsmetoder, lage en forskningsprosjektplan og skrive en fordypningsoppgave i et utvalgt emne, samt introduseres til faglig kommunikasjon til mennesker med og uten tilknytning til det akademiske fagmiljøet.

I det første studieåret vil det bli avviklet ulike seminarer hvor studentene kommer i kontakt med innovasjonsmiljøer. Disse kontaktene kan bl.a. danne grunnlag for innovasjonsrettede masteroppgaver.

I det andre studieåret skal studentene velge ett av tre løp:

  • Utvekslingsopphold på et annet universitet i tredje semester og en 30 studiepoengs masteroppgave i fjerde semester.
  • Praksisopphold i tredje semester og en 30 studiepoengs masteroppgave i fjerde semester (denne mulighet tilbys 10 studenter). Samarbeidspartnerne er fastlagte og spenner bredt fra idrettsorganisasjoner, kliniske institutter som arbeider med pasienter, private bedrifter og forskningsinstitusjoner. Det etterfølgende masterprosjekt vil kunne være en forlengelse av og foregå i samarbeide med praksisinstitusjonen. 
  • 60 studiepoengs masteroppgave som strekker seg over tredje og fjerde semester. Mulighetene for masterprosjekter omfatter både basal forskning i et internasjonalt forskningsmiljø med unike fasiliteter, anvendt idrettsforskning og klinisk forskning, ofte i samarbeide med eksterne partnere, idrettsorganisasjoner, klinikker og industrien.

 

Tilknytning til arbeidslivet

I løpet av studiet kan du velge ett semester med yrkespraksis (dersom du velger masteroppgave med 30 sp omfang). Praksis gjennomføres innen idretten, ved kliniske institusjoner, eller i offentlige og private bedrifter. Det kan være mulig å skrive masteroppgave i samarbeid med organisasjoner og industrien (f.eks. forbund, klubber, forskningssenter, rehabiliteringssenter, utstyrsleverandører), eller å delta i mindre utviklings-/forskningsprosjekter med bedrifter, avhengig av tilgjengelige prosjekter og institusjoner.

Instituttet arrangerer flere innovasjonsseminarer. Disse fungerer som et treffpunkt for akademia, idrettsorganisasjoner og bedrifter. Instituttet organiserer også arbeidslivsdager for masterstudenter, med gjester fra arbeidslivet.

Utveksling

Studiet legger opp til at det er mulig for utveksling i tredje semester hos en partnerinstitusjon. NIH har utvekslingsavtale med flere institusjoner. Som student på MAIB kan du for eksempel dra til:

  • University of Calgary - Canada
  • Syddansk Universitet - Danmark
  • Università degli Studi di Verona - Italia
  • ETH Zürich - Sveits
  • University of Waikato - New Zealand

Kontakt

Opptakskontoret

E-post: opptak@nih.no
Telefon: 23 26 20 30
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 12-14
i perioden 15. februar til 31. august