Master i idrettsfysioterapi

Studiepoeng:
120
Varighet:
2 år
Omfang:
Heltid
Studiestart:
August
Åpner for søking:
1. februar
Søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
15
Bildet kan inneholde: ledd, hånd, se, skulder, væpne.

Masterprogrammet i idrettsfysioterapi gir deg kunnskap og ferdigheter i å utføre klinisk arbeid og forskningsarbeid. Du lærer om forebygging, behandling og rehabilitering av idrettsskader.

Søk fra 1. februar

Kort om studiet

Sentrale emner i studiet:

  • Gi innsikt i vitenskapsteoretiske og metodiske emner knyttet til forskning innen idrettsfysioterapi.
  • Gi kunnskap om vitenskapelige teorier og metoder, og erfaring med å arbeide selvstendig og kritisk med forskningsproblemer innen idrettsfysioterapi.
  • Gi faglig og fagteknisk kunnskap som setter deg i stand til å utføre forskning og foreta vurdering av egne og andres forskningsarbeider.
  • Gi faglig og klinisk fordypning i idrettsfysioterapi slik at du fyller basiskravene til spesialisttittelen i idrettsfysioterapi.

Første studieår (60 studiepoeng) gir deg innsikt i idrettsfysioterapi og vitenskapelig metode. Masteroppgaven er et selvstendig arbeid som gjennomføres i andre studieår og utgjør 40 studiepoeng.

Det er fysisk undervisning ved NIH hele det første studieåret slik at en bør bo i Oslo og omegn. Det er undervisning de fleste dagene, men det er mulig å jobbe på ettermiddag/kveld, og av og til på dagtid. Dagene det evt ikke er undervisning er det lagt opp til gruppearbeid i de fleste fagene.

I andre studieår har studentene tre måneder praksis ved et fysikalsk institutt (20 studiepoeng). De resterende 9 månedene av det andre studieåret jobbes det med masteroppgaven.

Studiet er preget varierte undervisnings- og arbeidsformer, med veksling mellom forelesninger, egenstudier, arbeid i store og små grupper med og uten veiledning, fremlegging av arbeid både muntlig og skriftlig, for eksempel resymé og kritisk analyse av pensumartikler, prosjektrapporter og gruppeoppgaver. En mastergrad i idrettsfysioterapi gir spesiell kompetanse ved søknader til stillinger innen fysioterapi og rehabilitering.

Praksis

De tre praksisstedene studentene tilknyttes er:

  • Nimi Volvat, Storo i Oslo
  • Best Helse/Idrettens Helsesenter på Ekeberg i Oslo
  • Gnist i Bærum

Studentene vil bli delt opp i grupper som har praksisperioder i en av følgende periodene:

  • september - oktober - november
  • desember - januar - februar
  • mars - april - mai

Da jobbes det stort sett fem dagers uke, dvs full stilling, men av og til 4 dager i uken. Dette avklares med praksisstedet. Studentene vil i denne perioden få en midlertidig avtale med Helfo som gir inntekt fra behandlingen av pasienter i form av refusjon og egenandeler etter takstplakaten. Til fradrag kommer kostnader for praksisperioden som betales direkte til praksisstedet. Kostnadene er lavere enn inntektene fra pasientbehandling i praksisperioden.

Kontakt

Opptakskontoret

E-post: opptak@nih.no
Telefon: 23 26 20 30
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 12-14
i perioden 15. februar til 31. august