FIT903 Kostholdskunnskap og veiledning (Vår 2025)
- Studiepoeng:
- 5
- Ansvarlig avdeling:
- Institutt for idrettsmedisinske fag
- Emneansvarlig:
- Christina Gjestvang
- Undervisningssemester:
- Vår, Høst
- Varighet:
- ½ år
Kort om emnet
Emnet inngår i NIH PT Årsstudium (60 SP) og gir teoretisk og praktisk kunnskap innen kostholdskunnskap og veiledning.
Læringsutbytte
Studenten skal etter gjennomført emne kunne
-
redegjøre for de energigivende næringsstoffene i maten, og gi anbefalinger for mengder av matvarer/næringsstoffer og for næringsmessig sammensetning av kostholdet
-
forklare myndighetenes anbefalinger og bakgrunnen for disse
-
gi enkle, faglig begrunnede råd om kosthold og ernæring til kunder
-
forstå kostholdets betydning for forebygging av de mest sentrale livsstilssykdommer
-
gi råd om væskeinntak og kosthold i forbindelse med utholdenhets- og styrketrening, samt kjenne til hvordan ernæring kan fremme prestasjon ved styrke- og utholdenhetstrening
Læringsformer og aktiviteter
Læringsaktiviteter består av
-
E-læring: Nettbaserte forelesninger/filmer, oppgaver/tester/diskusjoner knyttet til undervisning og kjernelitteratur.
-
Egenstudier/fordypning i kjernelitteratur.
-
Praksisnær undervisning med gruppearbeid og caser
Det forventes at studentene følger progresjonen i egenstudiene og stiller forberedt til alle undervisningssamlinger.
Vurdering/eksamen
-
Mappevurdering. Bestått/ ikke bestått.
-
Tester, oppgaver og rapporter i læringsplattformen Canvas.
-
-
Kostholdsveiledning: Hjemmeksamen. Gradert karakter (A-F)