FIT903 Kostholdskunnskap og veiledning (Vår 2025)

Studiepoeng:
5
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrettsmedisinske fag
Emneansvarlig:
Christina Gjestvang
Undervisningssemester:
Vår, Høst
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Emnet inngår i NIH PT Årsstudium (60 SP) og gir teoretisk og praktisk kunnskap innen kostholdskunnskap og veiledning.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • redegjøre for de energigivende næringsstoffene i maten, og gi anbefalinger for mengder av matvarer/næringsstoffer og for næringsmessig sammensetning av kostholdet

  • forklare myndighetenes anbefalinger og bakgrunnen for disse

  • gi enkle, faglig begrunnede råd om kosthold og ernæring til kunder

  • forstå kostholdets betydning for forebygging av de mest sentrale livsstilssykdommer

  • gi råd om væskeinntak og kosthold i forbindelse med utholdenhets- og styrketrening, samt kjenne til hvordan ernæring kan fremme prestasjon ved styrke- og utholdenhetstrening

Læringsformer og aktiviteter

Læringsaktiviteter består av

  • E-læring: Nettbaserte forelesninger/filmer, oppgaver/tester/diskusjoner knyttet til undervisning og kjernelitteratur.

  • Egenstudier/fordypning i kjernelitteratur.

  • Praksisnær undervisning med gruppearbeid og caser

Det forventes at studentene følger progresjonen i egenstudiene og stiller forberedt til alle undervisningssamlinger.

Vurdering/eksamen

  • Mappevurdering. Bestått/ ikke bestått.

    • Tester, oppgaver og rapporter i læringsplattformen Canvas.

  • Kostholdsveiledning: Hjemmeksamen. Gradert karakter (A-F)

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 14. mai 2024 14:26:06