Digitalt studentbevis

StudentbevisAPP er tilgjengelig for studenter ved offentlige høyskoler og universiteter. Studentbevis-appen fungerer som studentbevis hos bl.a. studentsamskipnadene og kollektivtransportselskaper (f.eks. NSB), og vil være gyldig på lik linje med studiekort og papirkvittering/oblat.

1. Last ned studentbevisappen fra App Store (iOS), Google Play (Android) eller Windows Store (Windows) (sistnevnte tilgjengelig fra 8. august).

2. Logg på med å velge Norges idrettshøgskole som institusjon, og bruke ditt vanlige NIH brukernavn og passord.

3. Appen er gyldig når du har fullført semesterregistreringen på StudentWeb og det er registrert på Studentweb at du har betalt semesteravgiften. Merk at det kan ta tre-fem dager fra du har betalt semesteravgiften til den blir registrert på StudentWeb.

Hvem godtar appen?
Alle som gir studentrabatt skal godta studentbevisappen.

Ny NIH-student?
1. Fullfør semesterregistreringen på StudentWeb. Husk å oppdatere all informasjon om bosted og  telefonnummer.

2. Du vil få sendt en sms fra NIH hvor du får beskjed om opprette passord. Les mer om IKT sine tjenester om brukernavn og passord http://www.nih.no/student/verktoy1/it-tjenester/brukernavn-og-passord/

 3. Dagen etter at du har opprettet brukerkonto, kan du logge deg på studentbevisappen

 

Om appen
Informasjonen blir lagret lokalt på telefonen din og du trenger ikke være online for å bruke den (med unntak av første gang).

Appen viser bildet som ble tatt til studentkortet. Hvis appen ikke viser bilde, må annen gyldig legitimasjon med bilde vises ved kontroll for at appen skal være gyldig som studentbevis. Studentbevisappen er tilgjengelig på engelsk og norsk og følger standardspråket på telefonen din.

 

Ny versjon
Merk at det 8. august 2016 kommer ny versjon av appen. Studenter som har lastet ned appen før dette vil da bli bedt om å oppdatere.

Den nye versjonen av studentbevis-appen lastes ned fra din app-butikk og innebærer blant annet:

-ny påloggingsløsning

-nå også tilgjengelig for Windows-telefoner

 

Viktig: Den gamle versjonen av appen vil bli faset ut i løpet av høsten. Hvis du i dag bruker studentbevis-appen, men ikke laster ned den nye versjonen, vil du miste ditt digitale studentbevis.