Canvas m.m.

Bruk, tips, tricks og innstillinger - og veiledninger for andre digitale undervisningsverktøy

Canvas = digitalt klasserom

Canvas er NIHs læringsplattform, og alle dine emner vil ha egne digitale klasserom der du finner informasjon om emnet, for- og etterarbeid, ev. oppgaver, arbeidskrav og mappevurderinger.

I Canvas kalender vil du se en oversikt over alle "studiehendelser" i form av undervisningsaktiviteter og datofestede oppgaver.

Innlogging Canvas (Feide).

Nederst finner du lenke til brukerveiledninger for Canvas m.m.

Brukernavn og passord

Se informasjon om bestilling og bytting av brukernavn/passord til Canvas og andre tjenester. Les gjennom rettledningen før du gjør endringer, og merk at det kan ta inntil en time fra du har bestilt passordet til det er aktivt.

Emnetilgang

Tilgang til dine emner i Canvas krever at du er oppmeldt til emnet og aktiv student. Dette skjer normalt når du godkjenner din utdanningsplan i StudentWeb. I tillegg må emneansvarlig ha publisert kurset i Canvas. Det er ikke sikkert at dette er på plass fra første studiedag, men de fleste emner vil være tilgjengelig for deg fra begynnelsen av semesteret.

App-er for Android og iPhone

Canvas har app i Google Play og App Store. Søk opp Canvas og installer. Når du skal koble appen til din brukerkonto ved NIH begynner du å taste inn Norges idrettshøgskole i institusjonsfeltet.

Guide til Canvas og andre digitale verktøy

Brukerveiledninger til de mest brukte digitale undervisningsverktøyene finner du i vårt “hjelpeemne" for studenter: Digital undervisning – ressurser for studenter. Du kan lære mer om bl.a.:

  • Innstillinger av Canvas-varslinger
  • Hvordan du melder deg inn i grupper
  • Oppgaveinnleveringer
  • Samarbeidsfunksjoner
  • Zoom

Ved å benytte lenken over "melder du deg på" emnet og har det alltid tilgjengelig på Dashboard i Canvas. Alternativt får du tilgang gjennom denne åpne lenken.