Tilgang på campus

På NIH kan du logge deg inn på våre maskiner, kalt Terminalklient, eller bruke privat utstyr som du kobler til det trådløse nettet. Det er ikke tillatt å koble private PC-er til nettverkspunkter i veggen.

For bruk av skolens og eget utstyr knyttet til våre tjenester følger det retningslinjer som er beskrevet i IKT-reglementet (.pdf).

Terminalklient

På terminalklient kan du som student logge deg inn med ditt brukernavn og passord til NIH-nettverket.

Maskinene er plassert i biblioteket og U6.

I U7 må man først logge inn med et fast brukernavn og passord, dette står på skjermen når du trykker Ctrl + Alt + Del. Terminalklienten startes så fra et ikon på skrivebordet.

Andre steder starter man PCen og logger direkte inn på terminalklienten. Husk å logge ut før du forlater maskinen: Start > Log Off.

Tilgjengelig programvare

Du får via terminalserver tilgang til Office-applikasjoner (Outlook, Word, Excel, PowerPoint m.fl.), SPSS, Adobe Reader og noen andre applikasjoner som brukes til undervisningsformål. Det er ikke lov/mulig å kjøre andre applikasjoner enn de du finner på skrivebordet og Start-menyen.

Lagring av dokumenter

Når du er innlogget på terminalserver finner du stasjonene H: og S: under Computer. Disse tas det backup av hver dag.

  • H: er til dine private data, som bare du har tilgang til.
  • S: er en fellesdisk for alle studenter.

I tillegg kan du finne flere stasjoner som representerer evt. minnepinne eller annet utstyr som er koblet til via USB-utgang.  

Privat PC

Du kan koble din bærbare maskin til det trådløse nettet på NIH. Den skal ikke kobles til nettverkspunkter/kabler med mindre spesiell tillatelse er gitt fra IKT.

Fra trådløst nett har du ikke tilgang til terminalklient/hjemmeområde, kun til Internett, herunder Outlook Web AppNIHs hovedside og timeplan.

Påse at maskinen din har oppdatert anti-virusprogramvare og til enhver tid har siste sikkerhetsoppdateringer for operativsystemet (Windows, mac, linux-varianter, etc.). 

Se egen veiledning for oppsett av trådløst nett under våre Tjenester.