Surfetur til Marokko

GiGass er en studentforening med fokus på den aktive og lekne livsstilen ute i det fri. Denne gangen gikk turen til havnebyen Taghazout i Marokko, hvor surfing, lokal mat og yoga stod på plakaten.

GiGass er en studentforening med fokus på den aktive og lekne livsstilen ute i det fri. Mai-Sissel (til venstre) er økonomiansvarlig, og starter høsten 2017 andre året på bachelor i idrettsvitenskap, med fordypning i idrettsbiologi. Vilde (til høyre) er sjef for sosiale medier. Hun starter også på sitt andre år, men tar sin fordypning i sports management. Vår kjære nestleder, Paul, starter sitt tredje år på bachelor med fordypning innen på trening, coaching og idrettspsykologi, med alpint som spesialiseringsidrett.

Turer for enhver smak!
Det finnes mange forskjellige typer GiGass-ere. Noen liker surfing, andre liker turer i skog, mark og fjell, mens andre liker afterski. Og så er det de som liker en kombinasjon av alt, og som ønsker å oppleve nye aktiviteter, nye steder, nye land og nye mennesker. Vi i styret tilrettelegger for at alle studenter skal få et tilbud tilpasset deres behov og ønsker. Selv stortrives vi på tur! Det er relativt mye jobb i forkant av turene, men det er virkelig verdt alt strevet, spesielt når vi får gode tilbakemeldinger og vi ser at medlemmene trives på turene våre. Surfeturen til Marokko var intet unntak. Dette er en av seks store turer som er arrangert dette skoleåret. I tillegg har vi arrangert flere små og lokale event. Vi håper å fortsette med dette, derfor er det viktig med engasjement rundt GiGass.

Reiseplanlegging
GiGass pleier vanligvis å organisere turene sine selv, men ettersom dette var en ren surfetur valgte vi å samarbeide med turoperatøren La Point, som har egne surfecamper. Vilde fikk ansvaret for koordinering og reiseplanlegging sammen med turoperatøren, og sikret at GiGass'erne fikk det beste tilbudet. De andre styremedlemmene fikk ansvar for promotering av arrangementet, stand på høgskolen, samt kontakten med deltakere før og under oppholdet til Marokko. Vi sørget samtidig for underholdning, aktiviteter og leker underveis i oppholdet med det mål å skape et godt miljø i reisegruppen.

Den norske delegasjonen surfeglade studenter


Tidenes tur!

Vi har hatt tidenes tur til Marokko, der hovedaktiviteten var surfing! Inkludert i turpakken fikk vi i tillegg mat, surfeleksjoner og yogatimer. Vi bodde i et hyggelig gjestehus i havnebyen Taghazout, der vi ble kjent med både surfeinstruktører, lokale innbyggere, betjening og andre gjester. Campen var ganske liten, det ble derfor lett å skape god stemning. Huset besto av fem små etasjer, med tilhørende leiligheter. Vi hadde stor terrasse med svømmebasseng, yoga på takterrassen og god mat lagd av lokale - hver dag.

Vi bodde i et hyggelig gjestehus i havnebyen Taghazout.


Før vi dro ut i vannet startet vi dagen med to timers surfeleksjon. Instruktørene var faglig dyktige, både praktisk og pedagogisk. Vi ble delt inn etter ferdighetsnivå, og jobbet progressivt med individuell fremgang. På den måten ble alle sett og fikk samtidig muligheten til å opplevde mestring.

Hver dag utforsket vi en ny strand, og surfeinstruktørene valgte tidspunkt for surfing avhengig av når bølgene var best. Utenfor leksjonene fikk vi mulighet til å bli kjent med instruktørene. De kom ofte til campen og sosialiserte. På torsdagen fikk vi også tid til en fest.

Nye strender og nye surfeopplevelser hver dag.


Onsdagen valgte noen av studentene å droppe surfingen til fordel for ekskursjon til Paradise Valley. Det var det selvsagt rom for. Etter 45 minutter ankom vi stedet – en oase med palmer, fosser, vann og tropisk atmosfære. Her hoppet Vilde fra en 15 meter høy klippe. Adrenalinet slo i været og vannet slo i rumpa – likevel hoppet hun flere ganger. Det var deilig med en hviledag, og vi fikk ny energi til de siste surfedagene.

Reisegruppen med lokale helter


Folket i Marokko var over gjennomsnittet hyggelig og imøtekommende, og hjalp til med det meste. Kulturen er helt annerledes enn i Norge, og de delte velvillig av sin kunnskap om både Ramadan, det arabiske språket, musikken, og de nasjonale folkedansene. Helt fantastisk!  GiGass takker for turen, og håper at studentene på NIH ønsker å være med på vår neste utenlandstur. En uforglemmelig uke!