Studietur til Ål - langrenn og alpint

I februar dro over 120 førsteårs-studenter på studietur til Ål, med langrenn og alpint på timeplanen. Dette var virkelig et av årets store høydepunkt for oss alle!

Mitt navn er Vilde Hammernes Pedersen. Jeg går første året på bachelor i idrettsvitenskap. I bloggen min forteller jeg om vår studietur til Ål - et av høydepunktene på førsteåret.

Ettersom førsteårskullet er veldig stort ble studieturen arrangert i to puljer, hvor jeg deltok i pulje en sammen med cirka 50 andre medstudenter. Etter 3 timers kjøring ble vi innlosjert på Actif Hotell. Her fikk vi deilig mat og drikke, samtidig som vi kunne bruke treningslokalene og svømmebassenget. Stemningen var på topp!

Bratt læringskurve
Jeg føler meg privilegert som får bruke tid og energi på å studere min store lidenskap! Uka på Ål har bidratt til ny innsikt i skiteknikk innen både langrenn og alpint. Læringskurven har pekt rett i taket, og takket være dyktige trenere og forelesere fikk jeg maksimalt utbytte av oppholdet.

En fin og entusiastisk studiegjeng på studietur til Ål.


Med oss hadde vi blant annet foreleser og langrennsforsker, Thomas Losnegard, og universitetslektor Per Haugen. I begge idrettene brukte vi videoanalyse for å se på teknikk. Vi lærte hvilke teknikker som skal til for å prestere optimalt. Det var både gøy og lærerikt.

Videoanalysene var av oss selv. Vi fikk dermed god mulighet til å se hva vi gjorde riktig og hvor vi hadde forbedringspotensial. Neste morgen var det ut i løypa for å teste ut i praksis det vi hadde lært i teorien.  Det er da man merker hvor mye teknikk har å si for god prestasjon.

Ingenting å si på humøret!


Trening og sosialt

Uken på Ål var tettpakket med trening på dagtid og sosialt på kvelden - akkurat slik jeg liker det!  Etter lange dager i aktivitet var det ofte èn ting som gjaldt når man kom tilbake på hotellet - finne raskeste vei til boblebadet. Restitusjon sto altså i høysetet, men med en gjeng proppet av konkurranseinstinkt, gikk det ikke lang tid før første klassekamp i bordtennis var i gang. I bassenget var det svømmekonkurranser, og i restauranten alt fra quiz til poker.
Det var en sliten, men fornøyd gjeng som reiste hjem til studiehverdagen på Norges Idrettshøgskole. I ettertid står jeg igjen med ny kunnskap, bedre ferdigheter og – kanskje det beste av alt – nye venner.

God stemning i bakken - og nydelig vær!