En uforglemmelig fadderuke #funih17

Fadderuken på NIH er over for denne gang, og som faddersjefer fikk vi spørsmål om å dele litt fra uken. Her kommer et minnedryss!

Faddersjefene Heidi Ramsdal og Sigbjørn Bøtun var ansvarlig for fadderuken 2017.

Hvordan gjøre fadderuken til en drømme uke?
Fadderuken er først og fremst en velkomst for de nye studentene. I planleggingen av fadderuken #funih17 var det viktig for oss å skape et inkluderende, spennende og engasjerende miljø, hvor det var trygt å utfolde seg og danne nye bånd. Det skulle være plass til alle! Studentmiljøet på NIH har fått mye skryt, og det med god grunn. Det var en glede å delta i integreringen av nye studenter til "NIH-familien". 

Planleggingen av fadderuken tok mer tid enn forventet. I tillegg til organisering av aktiviteter og timeplan måtte vi ta hensyn til budsjett, leverandører, utesteder, rekruttering av faddere, lover og regler fra både staten og NIH, samt rehabiliteringsprosjektet som gav oss diverse logistikkutfordringer. Spørsmål vi måtte stille oss selv var; Hvordan gjøre fadderuken til en drømmeuke? Hva ønsker vi å ta med oss videre fra da vi selv var fadderbarn? Hvordan lage gode aktivitetstilbud både på dagtid og kveldstid? Og viktigst av alt: Hva ønsker de nye studentene - hvilke forventninger har de?

For å få gode innspill og idèer til hvordan vi på best mulig måte kunne lage en drømme-fadderuke, inviterte vi medstudentene til et uformelt møte i kantinen. Det resulterte i en aktivitetsplan inspirert av slik fadderuken ble organisert på NIH for noen år siden, med økt fokus på drikkepress. Vi ønsket i tillegg å legge inn et nytt element - vanndag! En leken dag med masse vann, hoppeslott og vannsklier. En drøm gikk i oppfyllelse! Til slutt satt vi igjen med denne planen;

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Velkommen

Volleyballturnering

Oslo city run

Selvvalgt opplegg i gruppene

Rebus @ Campus NIH

Vanndag

Kanonballturnering

Og premieutdeling

Bli kjent-fest i kantinen

Pub crawl i Oslo

Ut på byen – John’s

Temafest i partyteltet på NIH

Skumparty  i partyteltet på NIH

 

Uvurderlige faddere
Takket være 80 faddere ble dette en fantastisk uke med mye latter og glede. Faddergjengen bestod av både nåværende og tidligere NIH-studenter som alle fikk utfordret komfortsonen sin i en rekke anledninger. I tillegg åpnet de både hjemmene og armene sine for de ferske NIH-studentene. Alle fadderne fikk hvert sitt ansvar utover det å være faddere. Det kunne for eksempel være å stå på post på rebusløpet eller å være edruvakt på kvelden.

Elgen Nihno, tok selvsagt turen innom for å hilse på våre nye studenter og dele ut slikkepinner og en klapp på skulderen.


Et av mine beste minner fra uken er fra den første dagen, hvor vi følte alt var et stort kaos. Vi freste rundt på hver vår kant for å passe på at alle var på rett sted til rett tid, og at alt gikk på skinner. Da jeg på et av mine ærend kom opp i idrettshallen, tok jeg meg friheten til å stoppe opp, puste ut og nyte. Gruppene var nemlig i gang med grupperop, de hoppet rundt i sirkel, de satt og pratet eller de støttet hverandre gjennom aktivitetene. I løpet av de få minuttene jeg stod der kunne jeg se at samholdet i gruppene utvikle seg. Dette til tross for at den første dagen ofte er den mest ubehagelige, både for faddere og fadderbarn, nettopp fordi man verken kjenner ansikter eller navn. Det var tydelig at årets faddere kom til å gjøre en kjempejobb med å ta imot de nye studentene.

En uke fylt med sprell og moro
På onsdagen løp studentene rundt i Oslo sentrum med det mål om å løse ulike oppgaver som å synge nasjonalsangen foran Stortinget, lufte en fremmed persons hund, bade på Tjuvholmen og lage en Head & Shoulders-reklame i en fontene. Torsdag samlet gruppene seg på egenhånd. Enkelte av gruppen grillet og koste seg i solen, mens andre spilte volleyball. En av gruppene valgte å leie russebuss.

Morsomme aktiviteter og opplevelser både for fadderbarna og fadderne.


På fredag var det duket for den tradisjonsrike NIH rebusen, og gruppene måtte igjen ut av komfortsonen. De sang karaoke, kastet støvler, og surfet på en presenning. Jeg kommer nok aldri til å glemme den stressa telefonen jeg fikk fra en av fadderne som sto på tampongstafett-posten: ”Heidi, jeg er snart tom for tamponger!”.

Lørdag kveld var det temafest, noe som uten unntak slår an på NIH. Den beste gruppen gikk all in og dukket opp som Flintstones.

På lørdag gikk vanndag-drømmen vår endelig i oppfyllelse! Tross litt lite vann og kjølig temperatur kastet studentene seg ut i både sklien og hoppeslottet samtidig som fikk muligheten til å konkurrere i Bungie run. Kvelden ble avsluttet med et av fadderukens høydepunkt - et legendarisk skumparty. Flere hundre NIHere ble forvandlet til små barn i badekaret med skum på hodet og store smil om munnen. En verdig avslutning på en fantastisk uke!

Takket være våre engasjerte, positive og fleksible faddere, driftsavdelingen på NIH, og ikke minst våre entusiastiske, glade, og imøtekommende nye studenter, ble fadderuken en flott opplevelse for alle involverte. Tusen takk for at Sigbjørn og jeg fikk være en del av dette. Det har vært en verdifull og minnerik opplevelse, og vi har blitt mange erfaringer rikere!

Pssst: I løpet av fadderuken var en av våre faddere talkshow vert på Facbebook LIVE sendingene til NIH. Om du glipp av disse kan du se de ulike innslagene her

Inntil videre - ha det bra! Vi sees plutselig i gangene på NIH