Studentbloggen

Det er mange grunner til at våre studenter trives på Norges idrettshøgskole. Her får du et innblikk i noen av disse - sett gjennom studentenes egne øyne.

Prideflagget på NIH

Mangfold ved Norges idrettshøgskole: En vei mot et enda bedre studentmiljø

I dagens samfunn er ikke mangfold bare et «buzzword», det er en realitet vi må omfavne og aktivt fremme. Som leder for studentdemokratiet ved Norges idrettshøgskole ønsker jeg å sette fokus på viktigheten av mangfold ved vår høyskole. Mangfold er nøkkelen til å skape et inkluderende og berikende studentmiljø hvor alle føler seg velkomne og respektert.

studenter studerer ute  på NIHs campus

Tilknytning til arbeidslivet og praksis

Det er viktig at utdanningsinstitusjoner har en nærhet til arbeidslivet for å sikre at utdanningen de tilbyr er relevant og tilpasset etterspørselen på arbeidsmarkedet. En tett kobling kan bidra til å sikre at studentene får den kunnskapen og erfaringen de trenger for å kunne konkurrere på arbeidsmarkedet etter endt utdanning. Så da er spørsmålet: Har NIH gjort nok?

Allan stor foran et skjerm og presenterer

Innovasjon og entreprenørskap

Innovasjonsheng 2023 samlet man for første gang nysgjerrige studenter, ansatte og alumni for faglig påfyll og inspirasjon.

idrett på fritiden

Ingvild anbefaler alle utveksling i studiebyen Aarhus

“Det er dejlig å være norsk i Danmark». Ingvild Vesterhus har tilbrakt et semester i den fantastiske studiebyen Aarhus. Hun anbefaler alle studenter å dra på utveksling, og sitter igjen med et faglig utbytte, internasjonalt nettverk, personlig utvikling og venner for livet.

Lærer tar blodprøve i fingeren på en student

Hvor mye blod har du egentlig i kroppen?

Inne på laboratoriet på NIH er studentene klare for å teste blodvolumet sitt. De kommer inn en etter en, og gjennomfører testen. På laboratoriet surrer lyder av maskiner, og travle forskere som kommer og går. Studentene har lab-dag.

Forsøksperson står klar til å ta knebøy. Studentene rundt hjelper til med vektstanga

Studerer musklenes hemmelighet

Hva skjer egentlig inne i musklene når man tar knebøy? Masterstudentene ved NIH er heldige som får være med i laboratoriet for å finne svaret. De undersøker samspillet mellom muskler og sener i biomek-laboratoriet for å få en forståelse for hvordan lårmuskler jobber under knebøy.

Fra toppidrettsutøver til hverdagsmosjonist og student

Jeg er en av de heldige som fikk erfare en god idrettskarriere innen skyting som idrettsgren. De mentale mekanismene som ligger til grunn for toppidrett fascinerte meg så mye at jeg bestemte meg for å legge skyte-karrieren på hylla og heller fokusere på menneskene bak selve idretten.