Studentbloggen

Det er mange grunner til at våre studenter trives på Norges idrettshøgskole. Her får du et innblikk i noen av disse - sett gjennom studentenes egne øyne.

idrett på fritiden

Utveksling til Aarhus

“Det er dejlig å være norsk i Danmark». Ingvild Vesterhus har tilbrakt et semester i den fantastiske studiebyen Aarhus. Hun anbefaler alle studenter å dra på utveksling, og sitter igjen med et faglig utbytte, internasjonalt nettverk, personlig utvikling og venner for livet.

Lærer tar blodprøve i fingeren på en student

Hvor mye blod har du egentlig i kroppen?

Inne på laboratoriet på NIH er studentene klare for å teste blodvolumet sitt. De kommer inn en etter en, og gjennomfører testen. På laboratoriet surrer lyder av maskiner, og travle forskere som kommer og går. Studentene har lab-dag.

Forsøksperson står klar til å ta knebøy. Studentene rundt hjelper til med vektstanga

Studerer musklenes hemmelighet

Hva skjer egentlig inne i musklene når man tar knebøy? Masterstudentene ved NIH er heldige som får være med i laboratoriet for å finne svaret. De undersøker samspillet mellom muskler og sener i biomek-laboratoriet for å få en forståelse for hvordan lårmuskler jobber under knebøy.

Fra toppidrettsutøver til hverdagsmosjonist og student

Jeg er en av de heldige som fikk erfare en god idrettskarriere innen skyting som idrettsgren. De mentale mekanismene som ligger til grunn for toppidrett fascinerte meg så mye at jeg bestemte meg for å legge skyte-karrieren på hylla og heller fokusere på menneskene bak selve idretten.

Trygt og inkluderende studiemiljø

Vi vet at overgangen fra videregående til universitet og høgskoler for mange kan være skremmende. Får jeg venner og finner jeg meg til rette? Ja, det gjør du!

Student og styremedlem i Skistyret i Norges Skiforbund

Andrea Bell Pedersen (25) er student ved Sport Management/idrett og samfunn- studiet, nestleder i Studentstyret og sitter samtidig som styremedlem i Skistyret i Norges Skiforbund. Hun mener studenter må tørre å ta plass.

Bygger flerbruksbane i Zambia

Som student på Idrett, kultur og utviklingssamarbeid (IKU) får jeg mulighet til å skape positive idrettsopplevesler for barn og unge i Zambia

Praksis ved Beitostølen Helsesportsenter

I løpet av høstsemesteret har 18 forventningsfulle studenter vært i praksis ved Beitostølen Helsesportsenter, som en del av det ettårige studiet, fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF).