Utviklingsansvarlig Grorud IL

Det var NIH som fikk meg tent på å satse på en lederrolle i fotballen.

Eirik Kjønø jobber som utviklingsansvarlig Grorud IL Han har en bachelor i trenerrollen og idrettspsykologi

Jeg flyttet til Oslo og var litt usikker på hva jeg ville videre. Jeg hadde tatt idrettslinje på videregående skole og hadde egentlig brukt hele oppveksten på å spille fotball. Det var naturlig for meg å studere idrett videre. Alle jeg pratet med anbefalte NIH. 

Betydningen av NIH utdannelsen for jobben min

Det var NIH som fikk meg tent på å satse på en lederrolle i fotballen. På høgskolen fikk jeg mye kunnskap og et annet syn på klubb-, trener- og spillerutvikling. Det er gjennom kontaktnettverket og småjobbene på NIH at jeg kom meg inn i fotballmiljøet. Idrettshøgskolen er et kompetansesenter med forskere, forelesere og studenter som man kan dra vanvittig nytte av. 

Min arbeidsdag

Det er veldig få ordinære arbeidsdager og det er vanskelig å skille arbeidsdager fra andre dager. Jeg er utviklingsleder og U21-trener i Grorud IL så jeg bruker mye tid på prosjekter, planlegging og treningsøkter. I tillegg til det har jeg en stilling som prosjektarbeider i Toppfotballsenteret og et styreverv i Norsk Fotballtrenerforening. Mesteparten av døgnet går til arbeid, men ingen dager er like.   

Det jeg liker best med jobbene mine er alle utfordringene jeg får. I Toppfotballsenteret jobber jeg sammen med et fantastisk team av eksperter og lærer nye ting hele tiden. I Grorud IL har jeg en lederrolle for klubb- og spillerutvikling. Kombinasjonen av de to rollene er veldig spennende. 

Råd til nye studenter

Mitt råd til studenter er å starte på Norges idrettshøgskole. De har det beste faglige innholdet og størst og mest relevant nettverk. Dersom du kommer inn på NIH får du muligheter – da handler det om å ta alle muligheter som dukker opp, uansett hvor kjedelig og dårlig betalt jobbene er. Les alle bøkene i fotballhyllen og bruk fagpersonene og medstudentene som er der. Ingenting kommer gratis. 

Interessert i studier ved NIH?

Bli kjent med våre studenter og få et innblikk i hvorfor de valgte å satse på lidenskapen. Få samtidig et innblikk i deres studiehverdag, og hør hvorfor idrettstudier kan være noe for nettopp deg. Se ulike videoklipp og filmer her.