Selvstendig næringsdrivende i LBW Prestasjonsutvikling

Det jeg liker best med jobben min er å få jobbe tett med utøvere, motivere dem og veilede dem til å nå sitt potensial.

Lydia Benedicte Weydahl Winter-Hjelm jobber som selvstendig næringsdrivende i LBW Prestasjonsutvikling. Hun har tatt en bachelor i trenerrollen og idrettspsykologi, og en master i idrettsvitenskap, studieretning coaching og psykologi

NIH var et naturlig valg for meg. Jeg ønsket å drive med idrett og utdanne med til trener. Det å få være i et idrettsmiljø å lære av dyktige mennesker både innen det teoretiske og det praktiske ved idrett gjorde at det kun var NIH som var aktuelt.

Betydningen av NIH utdannelsen i min jobb

NIH utdannelsen min har vært viktig i alle jobbene jeg har hatt. Jeg tok min mastergrad samtidig som jeg jobbet som langrennstrener på NTG Lillehammer. Her forsket jeg på motivasjonsfaktorer mellom trener-utøverrollen som var direkte overførbart til jobben. I dag jobber jeg som personlig trener for utøvere på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå og hovedtrener for Molde og Omegns idrettsforening i tillegg til trener for den eldste gruppen der. Spesielt masteroppgaven har vært viktig som grunnlag for jobben jeg har nå. Under dette arbeidet lærte jeg å jobbe strukturert, selvstendig og likevel ha med det praktiske perspektivet som jeg mener er veldig viktig.

Min arbeidsdag

Jeg opplever sjeldent en helt ordinær arbeidsdag. Stort sett er det en del kontorarbeid på dagen; oppfølging av utøvere med treningsplaner og treningsdagbøker, planlegging av treningsøkter og litt regnskap. På kveldstid er det ofte er møte og en treningsøkt med utøvere.

Det jeg liker best med jobben min er å få jobbe tett med utøvere, motivere dem og veilede dem til å nå sitt potensial.

Råd til nye studenter

Mitt råd til studenter som skal velge utdanning er at det ikke er så viktig å vite nøyaktig hva du vil jobbe med etter utdanning. Men det er viktig å søke på noe en synes er spennende og moro. Retning kan man justere/forandre underveis. All utdanning er god erfaring å ha med seg. Jeg mener også det er veldig smart å rådføre seg med en rådgiver for å strukturere tanker og ønsker ned til noe helt konkret. Snakk videre med andre studenter og mennesker i jobber du synes virker interessante.

Interessert i studier ved NIH?

Bli kjent med våre studenter og få et innblikk i hvorfor de valgte å satse på lidenskapen. Få samtidig et innblikk i deres studiehverdag, og hør hvorfor idrettstudier kan være noe for nettopp deg. Se ulike videoklipp og filmer her.