Gründer av Kreativ Trening

Kristin Granum Rosebø trodde lenge hun skulle studere drama og journalistikk, inntil hun startet på Norges idrettshøgskole. Ett år ble til en bachelorgrad innen fysisk aktivitet og helse. Nå driver hun eget firma og har gitt ut bok om kreativ utendørstrening

Kristin Granum Rosebø har tatt en bachelor i trening, helse og prestasjon ved NIH. Hun jobber i dag som gründer av Kreativ Trening.

Tilfeldigheter førte Kristin til skolebenken ved Norges idrettshøgskole. Interessen for fysisk aktivitet hadde vært tilstede hele livet, men noen utdannelse innen idrett hadde hun aldri sett for seg.

- Tanken var i utgangspunktet at jeg etter første år med idrett skulle jobbe som gymlærervikar og kombinere det med studier innen media og journalistikk. Jeg trivdes imidlertid veldig godt på NIH, tilstedeværelsen og studiemiljøet vekket en interessen for videre studier innen idrett. Fordypning innen fysisk aktivitet og helse ble derfor et naturlig valg, sier Kristin.

PT på Sats

Kristin hadde ingen konkrete tanker om hva hun skulle bruke utdannelsen til. Parallelt med studiene fikk hun jobb som treningsveileder hos SATS.  Hun fulgte opp med å ta en Personlig Trener (PT) utdanning.

- Det ble raskt mye jobbing. Fokus på jobben som PT og gruppeinstruktør ble et naturlig valg. Jeg fulgte opp med å ta en rekke kurs i regi av SATS, og etter hvert ELIXIA, samtidig som jeg studerte. Dette medførte at jeg brukte noen ekstra år på å fullføre bachelorgraden min, sier Kristin.

Drømmen om eget firma

Veien fra idrettsstudier og arbeid på treningssenter til eget firma har blitt til underveis. Det eneste hun visst var at hun ønsket å gjøre noe annet enn kun å jobbe på treningssenter. Hun startet derfor tilbud av egne treningstjenester parallelt med arbeid på treningssenteret, hvilket var i grenseland i forhold til senterets reglementet. Fra da av begynte hun for alvor å se på mulighetene for å drive 100% for seg selv.

- I mange år hadde jeg eget foretak som leverte kurs og tjenester til blant annet bedrifter, men jeg ble tvunget til å avvikle. Jeg følte jeg satt inne med kompetanse og idéer som jeg ikke fikk brukt ordentlig. Jeg hadde mer å gi og jeg ønsket å jobbe annerledes og mer helhetlig med mine kunder, forteller Kristin.

Eget treningsstudio

I 2013 tok hun steget helt ut og opprettet firmaet "Kreativ trening AS" som leverer tjenester innen fysisk aktivitet til private kunder og bedrifter. Det å kunne styre arbeidsdagen selv betyr mye for Kristin, og er en av de største fordelene ved å drive for seg selv.

-  Det å kunne ha skogen for seg selv og ta seg en løpetur kl 11 enkelte dager er verdt noen timers arbeid på kvelden.

Med eget treningsstudio har hun mulighet til å trene og veilede private kunder i egen bolig, samtidig som hun oppsøker kunder der de er, enten det er hjemme hos dem selv eller utendørs. Hun tar også oppdrag ute hos samarbeidspartnere og bedrifter. Kristin har god struktur på arbeidsdagen.

-  Omtrent halvparten av tiden jobber jeg som PT, men på en helt annen måte enn da jeg var på treningssenteret. Jeg følger opp kundene mine tettere, og treningen har mer fokus på dialog og selvstendig arbeid for kunden. Den resterende tiden er jeg ute og leverer løpegrupper, bootcamper, mammacamper eller bedriftsveiledning. Jeg har også veiledet barn og unge og flyktninger. Har jeg tid til overs, skriver jeg. Jeg prøver å formidle et sunt helsebudskap i mine tekster på bloggen.

Unik utdanning

- Utdanningen ved Norges idrettshøgskole har vært avgjørende for der jeg er i dag. NIH lærte meg å stole på egne evner og kompetanse, og til å tenke kritisk. De fikk meg motivert til å sette meg inn i ulik forskning samtidig som de lærte meg å ikke "ta alt for god fisk", sier en engasjert Kristin.

I tillegg til utdannelsen ved NIH har hun tatt 30 studiepoeng ved HiOA innen coaching og livslæring. Kunnskapen hun har tilegnet seg der har vært viktig i møtet med de ulike kundene, og gitt henne muligheten til å reflektere utenfor "treningsboblen".

Har skrevet bok

Det siste året har Kristin brukt mye tid på bokskriving og boklansering. Boken "Tren ute" ble lansert våren 2016 og er en bok om treningsglede og om å bruke kroppens egen vekt – med naturen som treningsarena.

- Naturen har alltid vært en viktig inspirasjonskilde til trening. Studier har vist at det å tilbringe tid i naturen kan gjøre oss mer kreative, og at selv korte turer i naturen har målbar og positiv effekt på negative tanker. Dersom jeg kan dele denne gleden med andre, og få andre opp av godstolen og ut i naturen, kan jeg klappe meg selv på skulderen, avslutter Kristin.

Interessert i studier ved NIH?

Bli kjent med våre studenter og få et innblikk i hvorfor de valgte å satse på lidenskapen. Få samtidig et innblikk i deres studiehverdag, og hør hvorfor idrettstudier kan være noe for nettopp deg. Se ulike videoklipp og filmer her.