Fra musikalartist til idrettsstudier og jobb i Brettforbundet

Tidligere student ved NIH, Solveig Strømme, har tatt noen utradisjonelle utdanningsvalg som har vært styrt av interesse og lidenskap.

—Jeg har alltid vært ekstremt interessert og engasjert i sport. Etter endt utdanning som musikalartist fra Bårdar Akademiet, ønsket jeg å utforske min andre lidenskap: sport. Et idrettsstudium knyttet opp mot ledelse var riktig vei å gå for at jeg kunne jobbe med idrett.

Kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator i Brettforbundet

Solveig har en bachelor i Sport Management fra NIH og jobber i dag som kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator i Brettforbundet.

—Jeg har ansvaret for kommunikasjonsarbeidet og jobber tett på markedsarbeidet i Brettforbundet. Dette gjelder for skateboard, snowboard og surfing, på bredde- og toppnivå. På toppnivå følger vi for eksempel landslagene på trening, samlinger og konkurranser og lager innhold om dette.

Solveig trives godt i jobben og liker at arbeidsdagene er varierte. Det er en god kombinasjon av møter, strategisk planlegging av saker, dialog med media, operativ tilstedeværelse på ulike arrangementer, drift av sosiale medier og innholdsproduksjon. 

—Jeg elsker å lage innhold og liker periodene med mange arrangementer. Jeg er en veldig sosial person som er sulten på å lære. Det å treffe mennesker på arrangementer som gir meg nye perspektiver er helt nydelig. Jeg har jo også en utdannelse som musikalartist, så når jeg får muligheten til å være kreativ gjennom å skape, utøve, utvikle konsepter, filme og redigere så får jeg dekket andre behov.

Jobben i Brettforbundet er ikke en tradisjonell åtte til fire-jobb, men det synes Solveig bare er positivt.

—I hektiske perioder består arbeidet primært av å få ut innhold; til pressen, nettsaker og sosiale medier. I mindre stressende perioder er det bedre tid til langsiktig planlegging og konseptutvikling.

Verdien av NIH-utdannelsen

Solveig verdsetter kunnskapen hun tilegnet seg fra studietiden på NIH. Spesielt organisasjonsforståelse for norske idrett; hvordan idretten er bygget opp og fungerer både organisatorisk og politisk.

—Fagene på Sport Management er veldig varierte, og du får et bredt kunnskapsfelt. Sport Marketing og kommunikasjonsfaget har vært veldig relevante for jobben min.

Den utvidede praksisen på NIH har også vært verdifull for Solveig, både for å kartlegge hvilke oppgaver hun trives med, men også for å knytte kontakter i arbeidslivet.

—Jeg hadde nok ikke arbeidet med det jeg gjør i dag, hadde det ikke vært for praksisperioden på NIH. Kontaktene jeg fikk der bidro til at jeg fikk jobben i Brettforbundet. Jeg kan virkelig anbefale alle å ta utvidet praksis hvis man har en jobbpreferanse.

Solveig har god kontakt med sine tidligere medstudenter fra NIH. Ikke bare er de gode venner som treffes privat, men de er også verdifulle i hennes jobbnettverk.

—Vi har alltid heiet på hverandre opp igjennom studietiden! Det er fint å kunne lene seg på hverandre og ha noen å sparre med. Sport Management er et allsidig studium som gir en rekke muligheter. Alle min NIH-venner har endt opp i ulike bransjer og stillinger - noe som er gøy.

Tips til nye studenter

—Tenk på hva du mestrer og synes er moro og meningsfullt når du skal velge studie. Ikke ta trygge valg fordi du føler det er lurt, men sats litt! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri hadde vært der jeg er i dag om jeg hadde studert det jeg den gang anså som «lurt». Jeg jobber til tider mye, men det er helt ok fordi interessen er der. Da føles det ikke som et slit.

Solveig poengterer at studietiden også skal være en tid for å ha det gøy.

—Ikke stress for mye, ikke overtenk og følg drømmen din. Sikkert en klisje å si, men man har bare ett liv. Så ikke kast det bort på å velge det trygge med mindre det er det du faktisk ønsker. Jeg har tatt utradisjonelle valg med mine utdanninger, men takk og lov for at jeg gikk for interessene mine. Det har ført meg til min fantastiske jobb.

Interessert i studier ved NIH?

Bli kjent med våre studenter og få et innblikk i hvorfor de valgte å satse på lidenskapen. Få samtidig et innblikk i deres studiehverdag, og hør hvorfor idrettsstudier kan være noe for nettopp deg. Se ulike videoklipp og filmer her.