Fra stilling i idretten til prosjektleder i TINE

Kirsti Tomassen hadde ett mål da hun startet på Sport Management – arbeide i privat næringsliv. Etter knappe tre år i arbeidslivet, fikk hun drømmejobben som prosjektleder for sponsing i TINE.

Kirsti Tomassen oppfordrer studenter til å tenke over hva de ønsker og hva de vil trives med i en fremtidig jobb. Oppriktig engasjement og pågangsmot gjør det enklere å skaffe seg nettverk og å få den første jobben

- Jeg startet på NIH fordi det virket spennende og gøy. Etter ett år var jeg veldig motivert til å fortsette på Sport Management. Studiemiljøet og fagene var avgjørende. Sport Management har nyttige fag som gir en bred og god plattform for å arbeide innen idrett og andre bransjer hvor organisering, administrasjon og prosjektarbeid er sentralt. Før NIH tok jeg ett år med blant annet markedskommunikasjon på BI. Det ga et godt utgangspunkt og motivasjon for å lære mer om markedsføring, kommunikasjon og ledelse, sier Kirsti.

Frivillig arbeid – starten på karrieren
Allerede første året på NIH meldte Kirsti seg som frivillig på flere friidrettsarrangement.  I tre år var hun både student og jobbet deltid som prosjektleder for Donald Duck Games, et samarbeidsprosjekt mellom Bislett Alliansen og Egmont Forlag.

- Som ung student ga dette meg verdifull erfaring i å jobbe med kommersielle aktører, personalledelse og organisering i praksis. Engasjementet ga meg samtidig nye kontakter innenfor den kommersielle delen av idretten, og bidro helt klart til at jeg fikk den første faste jobben etter NIH.

Mot slutten av bachelorgraden bestemte hun seg for å ta et semester som utvekslingsstudent. Valget falt på USA og UC Berkeley. Utvekslingen ga henne økt forståelse for andre kulturer, nyttig lærdom, gode minner og nye vennskap. Da hun kom tilbake til Norge skrev hun ferdig bacheloroppgaven og startet på masterstudiet. Halvveis på masteren søkte hun jobb som daglig leder i Oslo og Akershus friidrettskrets. Hennes første faste jobb var i boks.

Fra friidrett til TINE
I jobben som daglig leder lærte hun å ta ansvar for løpende daglig drift, fullføre prosjekter på en god måte, samtidig som hun tilegnet seg kunnskap om administrativt arbeid og viktigheten av godt budsjettarbeid og oppfølging. Innsatsen i kretsen tok henne videre til stillingen som prosjektleder for TINEstafetten og andre barne- og ungdomsprosjekter i Norges Friidrettsforbund. Her ble hun kjent med TINE og hvordan de arbeidet.

Nå har hun drømmejobben som prosjektleder sponsing i TINE, med mulighet for læring og utvikling hver eneste dag.

- Sport Management utdanningen ga meg relevant innsikt i hvordan idretten er organisert og samarbeider med både offentlig og privat sektor. Denne kunnskapen bidro helt klart til at jeg fikk jobb i TINE. TINE ønsker ansatte med ulik bakgrunn og kompetanse. Det er ingen andre i markedsavdelingen hos TINE som primært har utdanning fra NIH, noe som gjør min kompetanse unik. Studiene kvalifiserte meg til å få mine første jobber, som igjen var avgjørende for at jeg fikk den jobben jeg har nå, sier hun entusiastisk.

Arbeidsoppgavene til prosjektlederen er mange og varierte. Arbeidsuken likedan.

- I min jobb er ingen dag lik. Det er motiverende og utviklende. Arbeidsdagene er varierte og inneholder alt fra events, planlegging, sosiale medier, TINEstafetten, kreative prosesser, innspilling av reklamefilm, ulike forum for sponsorer, samhandling og nytenking. Selvfølgelig er det også en del nødvendige rutineoppgaver som skal gjøres. Flere av mine kollegaer har utdanning innen markedsføring og jeg lærer mye av dem, samtidig som jeg kan bidra med ny kunnskap. Kompetansen fra NIH er nyttig når jeg jobber med forbund, utøvere og ansatte i idretten.

Kirsti jobber primært med idrett og matfaglige sponsoravtaler. Arbeidet foregår tverrfaglig, både i forhold til avtaler og prosjekter i avdelingen. Det bidrar til verdiøkning av arbeidet som igjen gir gode resultater.

- TINE er opptatt av å heve kompetansen til alle ansatte gjennom blant annet deltakelse på ulike kurs. Det gjør at vi utvikler oss som individ og organisasjon.

Råd til studenter
Kirsti anbefaler studentene å se på mulighetene NIH utdannelsen gir.

Tenk over hva du ønsker og hva du vil trives med i en fremtidig jobb. Oppriktig engasjement og pågangsmot gjør det enklere å skaffe seg nettverk og å få den første jobben. Si ja til mulighetene som dukker opp. Det er veldig mye spennende som skjer innen idretten, og det er behov for engasjerte folk med Sport Management bakgrunn, avslutter hun.

Interessert i studier ved NIH?

Bli kjent med våre studenter og få et innblikk i hvorfor de valgte å satse på lidenskapen. Få samtidig et innblikk i deres studiehverdag, og hør hvorfor idrettstudier kan være noe for nettopp deg. Se ulike videoklipp og filmer her.