Fra bachelor til drømmejobb

Erik Husby fikk jobb tidlig: NIH-studenten ble arrangementsansvarlig i Norges skiforbund et halvt år FØR han er ferdig med bacheloren i Sport management.

Erik Husby i skidress stående i løypa
Erik Husby la opp som aktiv langrennsløper for bare tre år siden. Foto: Privat

Det startet i 2021. I forbindelse med studiet på Norges idrettshøgskole (NIH) hadde Erik Husby såkalt utvidet praksis på arrangementsavdelingen hos Skiforbundet. Og han drømte om en jobb der i fremtiden.

Noen titalls renn

Da stillingen ble utlyst høsten 2021, hadde han ingen forventninger om å få den. Han var for jo både for ung og hadde for lite erfaring.

Men hodejegerne i Norges Skiforbund (NSF) tenkte annerledes: Nå er 25-åringen bokstavelig talt 100 prosent opptatt, på jobb i Skiforbundet, med ansvar for alle skirenn som arrangeres i Norge, fra barnenivå til senior. Bare denne sesongen har Erik ansvar for 15 seniorrenn og 10 renn for juniorer, noe som innebærer mye reising rundt om i landet i tillegg til et par utenlandsturer. Island har blant annet spurt om hjelp i forbindelse med skandinavisk cup.

Samtidig som han skal fullføre bacheloren på NIH, selvfølgelig.

Erik Husby portrett
Fødselsår tett oppunder årtusenkiftet og så et halvt år igjen av NIH-studiene var ikke noe hinder for å få jobb som arrangementsansvarlig i Norges skiforbund. Foto: NSF langrenn

Dobbelt jobb

Denne jobben er akkurat det Erik ønsket å jobbe med da han valgte utdanning, og at det er langrenn han skal jobbe med passer perfekt, det er den idretten han kan best. Selv la han opp som aktiv langrennsløper for bare tre år siden, men han visste da at han ville jobbe med idretten. Det er der hans store interesse ligger.

Nå som ski blir aller mest jobb, sier han:

– Studiene på NIH har gitt meg et godt utgangspunkt for å jobbe i Norges skiforbund. Jeg har fått forståelsen og kunnskap om det å jobbe i idretten, noe jeg føler gangner meg i den jobben jeg nå har. Studiene har lagtet godt grunnlag for arbeidslivet.

Men det var den bachelorgraden, da, som jo også er en «fulltidsjobb». Den skulle vel helst bli ferdig, med stil?

En forutsetning for å takke ja til forbundsjobben var at han skulle få avslutte graden til normert tid nå i juni. Erik og Skiforbundet har blitt enige om hvordan det skal gå til, han skal få avslutte graden på best mulig måte, for det er ikke noe alternativ for Erik å ikke fullføre. Selv om han allerede har fått drømmejobben.

Erik Husby med koronamaske foran reklamebanner
Erik Husby Foto: NSF langrenn