Bilde av Tron Krosshaug

Tron Krosshaug

Stilling
Professor
Avdeling
Seksjon for idrettsmedisinske fag
Telefon
+47 23 26 23 49 / +47 456 60 046
E-post
tron.krosshaug@nih.no

Forskning

Biomekanikk, bevegelsesanalyse, styrketreningsteknikk, skademekanismer og risikofaktorer for korsbåndskader, ankelskader, hodeskader i ballidretter, og alpine idretter.

Undervisning

Styrke/utholdenhet og bevegelighetstrening, personlig trening, biomekanikk, bevegelsesanalyse og funksjonell anatomi.

Kort biografi

Tron Krosshaug er professor ved Senter for idrettsskadeforskning og Seksjon for idrettsmedisin ved Norges idrettshøgskole. I sitt doktorgradsarbeid utviklet han en ny metode for å estimere leddvinkler fra videoer av skadesituasjoner som i dag brukes av forskere over hele verden. Krosshaug foreleser innen biomekanikk og funksjonell anatomi, styrke-, utholdenhet- og bevegelighetstrening. Han veileder studenter på alle nivå både nasjonalt og internasjonalt.

Krosshaug er også gründer med selskapet Muscle Animations og har utviklet gratisappen STYRK! som viser hvordan man uansett nivå kan drive effektiv styrketrening uten bruk av vekter. Appen er lastet ned av mer enn 65.000 nordmenn. Han har vunnet flere priser for sitt arbeid med animasjon av styrketreningsøvelser. Krosshaug har utviklet omfattende e-læringsressurser som brukes på NIH samt flere andre undervisningsinstitusjoner i Norge.

Publikasjoner

Relevante lenker

Pressebilder