Treningsfasiliteter

NIH har gode treningsfasiliteter som du som student kan benytte også utenom undervisningen. I tillegg ligger Nordmarka med sine flotte treningsmuligheter bare et steinkast unna.

Studenttrener gir instruks til løpere på friidrettsbanen.
NIH har treningsfasiliteter i verdensklasse. Foto: Emil Sollie

Treningssenteret er åpen

  • Hverdager, 08.00-21.30
  • Lør. og søn., 09.00-17.30

Treningssenter

Norges idrettshøgskole har et topp moderne treningssenter med spinningsal, styrke- og utholdenhetsutstyr, 60 meter løpebane og multitreningssal, til bruk for våre studenter, ansatte og NIHs pensjonister.

Senteret er delt inn i en kardio-sone og en styrke-sone. Kardio-sonen inneholder tredemøller, ellipsemaskiner, ergometersykler, spinningsykler, romaskiner og stakeergometer. Flere av disse har medieskjermer der du blant annet kan koble deg mot internett, løpe filmede ruter, eller se på Netflix (krever eget abonnement).

Styrke-sonen inneholder en frivekstavdeling, Panatta plate-loaded styrkeapparater, Technogym styrkeapparater med vektmagasin, Keiserapparater og en funksjonell sone til mer fleksibel trening. Treningssenteret har også en egen undervisningssone med frivekter og magasinapparater.

Alle technogymapparatene har teknologi som lar deg logge treningen din i mywellness-app (Google Play eller Apple Store ).

Trivsel er alles ansvar

For å bidra til å redusere kroppspress, ønsker vi at alle som trener på NIH er bevisste på egen adferd. Tenk gjerne på hvordan du kler deg, hvordan du snakker om kropp, trening og helse og hva du formilder i sosiale media.

Pass også på at andre ikke ufrivillig blir med på bilder/film.

Vi gjør oppmerksom på at venner, familie, klubb, lag o.l. ikke har tilgang til treningssenteret uten egen avtale.

Svømmehall

Som student ved NIH kan du bruke svømmehallen mandag - torsdag kl. 08.00 - 17.30 og fredag 08.00 - 15.30, så lenge det ikke er undervisning eller annen avtalt aktivitet der. Undervisning/forskning i regi av NIH har alltid førsteprioritet.

Baner og haller

Du har mulighet til å leie både lokaler og utstyr på NIH. Ønsker du å leie lett treningsutstyr for egentrening, ta kontakt med Servicetorget.

Saler, haller eller uteanlegg kan du ved ledighet benytte deg av for egentrening. 

Les mer i retningslinjer og reglement for bruke av NIHs anlegg og lokaler på www.nih.no/utleie.

Sognsvann/Nordmarka

Like bak høgskolen finner du et eldorado av tur- og treningsmuligheter. Rundt Sognsvann er det ca 3 km lysløype med stier som fører opp til blant annet Ullevålseter, Skjennungstua og Frognerseteren. Her kan du nyte god drikke og nydelig mat. Vettakollen og Fuglemyrhytta er også to populære turområder, med nydelig utsikt over Oslofjorden.

Dopingfritt NIH

NIH er en dopingfri sone. Studenter, ansatte og andre brukere av anlegget skal ikke benytte dopingmidler. I samarbeid med Antidoping Norge gjennomføres det dopingkontroller i høgskolens treningssenter.

Dopingkontroll kan bare gjennomføres etter godkjenning av den enkelte bruker av treningssenteret.