Treningsmuligheter på NIH

NIH har gode treningsfasiliteter som du som student kan benytte også utenom undervisningen. I tillegg ligger Nordmarka med sine flotte treningsmuligheter bare et steinkast unna.

Studenttrener gir instruks til løpere på friidrettsbanen.
NIH har treningsfasiliteter i verdensklasse. Foto: Emil Sollie

Treningssenteret er åpen

  • Hverdager, 08.00-21.00
  • Lør. og søn., 09.00-17.00

Smittevernregler for treningssenter

  • Sjekk time edit for tidspunkt treningssenteret er booket til undervisning, og respekter oppslag om at senteret er stengt for egentrening. Undervisning har prioritet, og treningssenteret er da stengt for andre.
  • Kun adgang for nåværende ansatte og studenter.
  • Pga. smittesporing må alle bruke eget kort og registrere seg med QR-kode for å komme inn i senteret. 
  • Kun 50 personer kan trene samtidig, og maks. varighet på treningen er 60 min.
  • Tren kun hvis du er helt frisk.
  • Vis hensyn. Hold avstand i samsvar med retningslinjer fra myndighetene – en meter ved moderat fysisk aktivitet, to meter ved hard fysisk aktivitet.
  • God håndhygiene! Vask hendene godt med såpe og vann før, under og etter trening.
  • God apparat- og utstyrshygiene – vask utstyr før og etter bruk.

Takk for at du tar ansvar for egen og andres helse, slik at treningssenteret kan holdes åpent.

Treningssenter

Norges idrettshøgskole har et topp moderne treningssenter med spinningsal, styrke- og utholdenhetsutstyr, 60 meter løpebane og multitreningssal, til bruk for våre studenter og ansatte.

Senteret er delt inn i en kardio-sone og en styrke-sone. Kardio-sonen inneholder tredemøller, ellipsemaskiner, ergometersykler, spinningsykler, romaskiner og stakeergometer. Flere av disse har medieskjermer der du blant annet kan koble deg mot internett, løpe filmede ruter, eller se på Netflix (krever eget abonnement).

Styrke-sonen inneholder en frivekstavdeling, Panatta plate-loaded styrkeapparater, Technogym styrkeapparater med vektmagasin, Keiserapparater og en funksjonell sone til mer fleksibel trening. Treningssenteret har også en egen undervisningssone med frivekter og magasinapparater.

Alle technogymapparatene har teknologi som lar deg logge treningen din i mywellness-app (Google Play eller Apple Store ).

Trivsel er alles ansvar

For å bidra til å redusere kroppspress, må alle som trener på NIH er bevisste på egen adferd. Tenk gjerne på hvordan du kler deg, hvordan du snakker om kropp, trening og helse og hva du formilder i sosiale media.

Pass også på at andre ikke ufrivillig blir med på bilder/film.

Svømmehall

Som student ved NIH kan du bruke svømmehallen mandag - torsdag kl. 08.00 - 17.30 og fredag 08.00 - 15.30, så lenge det ikke er undervisning eller annen avtalt aktivitet der. Undervisning/forskning i regi av NIH har alltid førsteprioritet.

Baner og haller

Du har mulighet til å leie både lokaler og utstyr på NIH. Ønsker du å leie lett treningsutstyr for egentrening, ta kontakt med Servicetorget.

Saler, haller eller uteanlegg kan du ved ledighet benytte deg av for egentrening. 

Les mer i retningslinjer og reglement for bruke av NIHs anlegg og lokaler på www.nih.no/utleie.

Sognsvann/Nordmarka

Like bak høgskolen finner du et eldorado av tur- og treningsmuligheter. Rundt Sognsvann er det ca 3 km lysløype med stier som fører opp til blant annet Ullevålseter, Skjennungstua og Frognerseteren. Her kan du nyte god drikke og nydelig mat. Vettakollen og Fuglemyrhytta er også to populære turområder, med nydelig utsikt over Oslofjorden.

Dopingfritt NIH

NIH er en dopingfri sone. Studenter, ansatte og andre brukere av anlegget skal ikke benytte dopingmidler. I samarbeid med Antidoping Norge gjennomføres det dopingkontroller i høgskolens treningssenter.

Dopingkontroll kan bare gjennomføres etter godkjenning av den enkelte bruker av treningssenteret.