Oslo som studentby

Oslo er en relativt liten by, men en stor universitets- og forskningsby med ca 70 000 studenter. Her kan du finne alle tenkelige kulturelle og sportslige tilbud, tilpasset en students lommebok.

Oslo er en flott by å være student i. Den byr på et yrende kulturliv, fine parker for avslapping, sjøen i umiddelbar nærhet og marka kun 15 minutter unna med t-banen.

Nordmarka, like ved NIH, kan vel sies å være Oslos flotteste perle! Ikke bare er den et fantastisk sted for avslapping og rekreasjon, men den byr i tillegg på flotte stier, turisthytter, badevann og treningsløyper tilpasset alle nivå og årstider. Er du glad i utsikt anbefales en tur til Vettakollen, ca 3 km fra NIH.

Oslo -  sjø, kultur og opplevelser
Kun 15 minutter fra Sognsvann er man i Oslo sentrum. Er det sommer og sol kan man ta med engangsgrillen til Frognerparken og nyte grønt gress, sol og skulpturer. På vinterstid kjøres det opp skiløyper. Herfra kan man spasere eller ta trikken via Bogstadveien eller Frogner ned til Slottsparken, Karl Johan, Aker Brygge, Tjuvholmen og Akershus Festning.

Oslo er en by med flotte muligheter for øyhopping. Ta rutebåten mellom øyene og opplev livet i Oslofjorden! Med vanlig Ruterbillett eller Oslopass kan du hoppe av og på båtene som går mellom Rådhusbrygge 4 og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene.  Om sommeren er øyene populære badesteder og hver øy har også sitt unike særpreg og historie.

Visitoslo kan du lese mer om konserttilbud, gratis arrangement og andre happenings gjennom året.

Oslopass
Oslo Pass gir fri inngang til mer enn 30 museer og attraksjoner, fri offentlig transport, gratis parkering på kommunale plasser, gratis adgang til bad, gratis vandreturer, rabatt på sightseeing, TusenFryd, konsertbilletter, skisimulator, klatrepass og leie av ski og sykkel, samt gode tilbud på restauranter og butikker.

Visitor Centre (ved Østbanehallen) gir studenter med gyldig semesterkort og studentkort 20 prosent rabatt ved kjøp av Oslo Pass. (Kilde: Oslo Visitor Centre)