Livet på campus

Norges idrettshøgskole er kjent for sitt intime, inkluderende og hyggelige studiemiljø. Ettersom høgskolen er relativt liten oppleves miljøet trygt og godt.

Studentmiljøet på NIH er unikt
Lekent, sosialt og aktivt studentmiljø på NIH. Foto: Emil Sollie

NIH er ikke blant Norges største høgskoler, men vi har et av Norges største tilbud innen idrettsfaglig utdanning, med en rekke bachelor- og master spesialiseringer, i tillegg til doktorgradsprogram, ulike kurs og årsstudium. En viktig faktor til det gode studiemiljøet ved NIH er en felles interesse for idrett som fag og personlig interesse. Studentene har alltid noen å prate med og felles tema å prate om. Både Kandidatundersøkelsen og Studiebarometeret viser at studentene våre har det bra og trives på høgskolen.

Trivsel både på skolebenken og i arbeidslivet
Det å velge utdanning med hjerte og hjerne har mye å si for trivsel, motivasjon og miljø – ikke bare i forhold til skolearbeid men også i forhold til fremtidig arbeid. Ved NIH er studieklassene relativt små - foreleserne og studentene blir derfor godt kjent. Man knytter kontakter både på det profesjonelle og det sosiale plan, hvilket har stor betydning når man senere søker jobb. Ta en titt på et utvalg av våre tidligere studenters tanker og refleksjoner rundt studier, nettverk, interesser og jobb.

Engasjerte, anerkjente forskere og forelesere
Noen av verdens fremste forskningsmiljøer på feltene idrettsmedisin, toppidrett, idrettspsykologi og fysisk aktivitet og helse finner du på NIH. Vi har også noen av landets ledende stemmer innenfor kroppsøving og idrettens betydning i samfunnet. Våre forelesere brenner for fagene sine og er opptatt av at du som student skal bli engasjert og motivert. 

Unike treningsmuligheter
Med Sognsvann og Nordmarka som nærmeste nabo ligger alt til rett for fantastiske treningsmuligheter. Her finner du et eldorado av sykkel- ski- løping og friluftsaktiviteter. NIH byr i tillegg på flotte treningsfasiliteter på skolen. Per 2016 er vi inne i en rehabilitering, hvilket medfører noe redusert tilbud. Vi gleder oss i midlertid til høsten 2017 når vi kan tilby våre studenter topp moderne svømmehall, turnhall, treningssenter, idrettshaller, med mer. Ambisjonen er å bli Europas flotteste idrettscampus! Følg prosessen her. 


Fadderuka
Hvert år arrangeres det Fadderuke ved høgskolen, et tiltak som sikrer at du som student får den beste studiestarten, og at du skal trives. Eksisterende studenter stiller opp som faddere og hjelper deg gjennom den første tiden som student. I løpet av den første uken arrangeres det en rekke sosiale aktiviteter du sent vil glemme. Studentforeningen sørger deretter for at det gode miljøet opprettholdes ved ulike arrangement.