Idrettsfrivillig

Det å kunne kombinere studier innen Idrett, kultur og utviklingssamarbeid med arbeid som idrettsfrivillig har en stor personlig og faglig gevinst. Mange idrettsfredskorpsere har fått jobb i etterkant av oppholdet, blant annet hos NIF, i særforbund, i kretsene og i idrettslag, men også utenfor idretten. De fleste arbeidsgivere setter stor pris på både erfaringen og kompetansen de hjemvendte idrettsfredskorpserne har tilegnet seg.

Sa opp jobben – ble idrettsfrivillig

Camilla Grande sa opp jobben som naprapat for å følge drømmen om å jobbe som idrettsfrivillig i Afrika. Nå ønsker hun å utdanne seg til lærer, og samtidig fortsette sitt engasjement innen idretten.

NIH studenter bygger flerbruksbane i Zambia

I løpet av fire dager skal Raymond Bommen og hans medstudenter ved Norges idrettshøgskole, sykle 500 kilometer gjennom trafikkerte veier i Zambia. Målet er å samle inn penger til en flerbruksbane i Livingstone, Zambia.

Et annerledes år

Bendik Sierra ønsket å kombinere sin idrettsutdannelse med bistandsarbeid. Det brakte han til Zambia og arbeid for Idrettens Fredskorps.

Idrettsfrivillig i Zambia

Jesper Møller (25) fra Asker drømte om å gjøre noe helt nytt og annerledes etter å ha fullført bachelorgraden i idrettsvitenskap ved Norges idrettshøyskole. Nå representerer han norsk idrett i det sørlige Afrika, samtidig som han får faglig påfyll og sanker studiepoeng gjennom studieretningsfaget Idrett, kultur og utviklingssamarbeid (IKU) ved NIH.

Nye utfordringer, refleksjoner og stort personlig utbytte.

Solveig Underbakke Lien og Lind Gustafsdottir har gjennomført IKU-studiet som idrettsfredskorpsere i Zambia. De forteller om et svært annerledes studieår, med nye typer utfordringer, nye refleksjoner og stort personlig utbytte.