Forelesere

Oversikt over forelesere på NIH Aktiv Utholdenhetskurs

Eirik Myhr Nossum,har vært langrennstrener hele sitt vokse liv og er i dag hovedtrener for herrer allroundlandslaget i langrenn. Var aktiv langrennsløper inntil junioralder og har en mastergrad i idrettsfysiologi fra NIH.

Hanne Staff,er 4 ganger verdensmester og 2 ganger WC-vinner i orientering. Nå coach i Olympiatoppen og doktorgrads-stipendiat på FENDURA-prosjektet som har søkelys på kvinner og utholdenhetsidretter.

Jann Post, er supermosjonist, sportskommentator i NRK, og vert for Podcasten «I det lange løpe» der han blant annet intervjuer de beste og de nest beste utholdenhetsutøverne i landet. Var aktiv orienteringsløper inntil junioralder og har utdanning innen journalistikk, statsvitenskap og idrett (NIH).

Jostein Hallèn, Professor i idrettsfysiolog ved NIH, med hovedfokus på kondisjon og utholdenhet samt vekst, modning og trening gjennom puberteten. Har vært aktiv mellomdistanseløper og trener for i friidrett, bl.a. for mellom og langdistanse i IK Tjalve.

Thomas Losnegaard,er førsteamanuensis ved NIH og har doktorgrad i idrettsvitenskap med fokus på fysiologi og biomekanikk innen langrenn. Er også fagansvarlig for utholdenhet på Olympiatoppen. Var aktiv langrennsløper inntil junioralder og deltaker i junior VM.