Kostholdskunnskap 24.- 27. mai 2018

Ønsker du å veilede innen kosthold og prestasjon, helse og vektregulering? Kosthold og trening lærer deg kostanbefalinger både for vektøkning, vektreduksjon og ernæring for prestasjonsfremming.

Studiefakta

Søknadsfrist

20. april 2018

Studieplan

E-læring åpner 26.april og studiesamling er 24. - 27. mai. Eksamen 18. juni. Sensur 25. juni.

Studiepoeng

5

Pris

7 400,-

Søk fra år 1

Opptakskrav

Aktiv basis.

MELD DEG OPP VED Å SENDE E-POST

Innhold

Emnet gir en kort innføring i menneskets grunnleggende ernæringsmessige behov, der helse og utvikling skal ivaretas. Tema som undervises er; makronæringsstoffer og utvalgte mikronæringsstoffer, helsekost og kosttilskudd, grunnlaget for og innholdet i de norske næringsstoff- og matvareanbefalinger. Videre gis en kort gjennomgang av mer spesifikke anbefalinger og typiske utfordringer for; ungdom, gravide, eldre, vegetarianere, innvandrere og individer med spiseforstyrrelser.

Arbeidsformer og organisering

  • Studenter anbefales å forberede seg ved å lese gjennom pensum i forkant av samlingen. Det foreligger forslag til leseliste for fire uker før kursdato.
  • 4-dagers teoribasert undervisningssamling torsdag til søndag (med krav om 80 % oppmøte)
  • Individuell skriftlig flersvarseksamen (multiple-choice) på undervisningsstedet. Vurderes med gradert karakter (A-F). For å gå opp til eksamen må frammøte (80 %) være bestått.
  • Varigheten på ca 2 måneder (undervisningssamling, egenstudium, eksamen). 
  • Les mer om innhold, læringsmål, organisering, pensum etc. i Studiehåndboken 

Øvrig informasjon

Ansvarlig for kurset: Therese Fostervold Mathisen

Kontakt oss