Martin Norum

Foredrag: Kostholdsstrategier og faktorer for varig vektreduksjon. Samfunn og individer - hva skal til? Praktisk workshop om knebøy og markløft - slik gjør du svakhetene dine til styrker

Martin har MSc Sport & Exercise nutritionist, og er utdannet PT.
Han jobber som faglig ansvarlig for trening og ernæring i treningskjeden Sprek Fritid og som trener og ernæringsrådgiver for mosjonister og idrettsutøvere via webcoaching.no. Han er redaksjonsmedlem i Norsk Tidsskrift for Ernæring og driver ellers informasjonsformidling via Sterkere Podkast (dintrening.no) og i sosiale medier. Martin er tidligere aktiv styrkeløfter og vektløfter.

 

Kostholdsstrategier og faktorer for varig vektreduksjon. Samfunn og individer - hva skal til?

Mange får til å gå ned i vekt, men få klarer å unngå vektoppgang og en negativ endring i livsstil etter noen få år. Det er mange grunner til dette; sosiale, biologiske, psykologiske og metabolske. Foredraget vil dykke inn i årsaker og mekanismer bak vektoppgang over tid (blant annet sult), og deretter faktorer og strategier som må implementeres på en fornuftig måte for god etterlevelse og bærekraftig vedlikehold av kroppsvekten over tid. De siste årene har det kommet flere omfattende vitenskapelige analyser om «vektvedlikehold» og summen av funnene danner evidensbaserte anbefalinger som kan implementeres i praksis på samfunns- og individnivå.

Praktisk workshop om knebøy og markløft - slik gjør du svakhetene dine til styrker

Mange trener baseøvelser som knebøy og markløft for å bli sterkere. Øvelsene er effektive og gode i seg selv, men finnes det et behov for å bruke varianter av baseøvelsene for å bli bedre i hovedøvelsene etter mye trening? Målet med denne praktiske workshopen er å lære gjennomtenkte varianter av markløft og knebøy for å bygge opp under økt maksimal styrke og forbedre teknikk. I workshoppen legges det vekt på å kartlegge individuelle styrker og svakheter, og finne øvelsesvarianter som kan være hensiktsmessig å trene på for å bli enda bedre teknisk og/eller sterkere over et lengre perspektiv. I hvilke posisjoner personer erfarer å ha sin "sticking point" kan for eksempel variere betydelig mellom individider, og løsningen på forskjellige typer kompensasjoner som oppstår i løftene vil derfor også kunne forskjellige.