Espen Jansen

Trening i turnsalen: Lek deg i form, Basistrening, Turnstyrke

Norges mestevinnende turner. Turnet 14 VM og 14 EM. Vært og er trener for alt fra barnehager til olympiske mestere i flere idretter. Opptatt av at trening skal være hardt men gøy.

 

Lek deg i form

Husk at livet er en lek. Bevar barnet i deg, og la leken styre treningen. Når sto du sist på hodet? I denne timen blir det i tillegg til basic grunnleggende turnstyrke lagt fokus på lekende treningsøvelser.

Basistrening

Basis er viktig. Riktig grunntrening gjør at du ikke skader deg, samt at du har mulighet til utvikling. Er basisferdighetene gode er det lettere å gjøre ting riktig. Dette fører igjen til at du kan mestre tekniske og utfordrende øvelser. Vi går igjennom basisøvelser i styrke, spenst, balanse og koordinasjon.

Turnstyrke

Turnstyrke er blitt et begrep. Turnere er godt og allsidig trent. Det er viktig at hele kroppen brukes. Det er også en avgjørende faktor at samspillet fungerer slik at du hjelper deg selv. I de fleste øvelsene er det viktig å bruke hele kroppen. Det hjelper ikke å bare være sterk i armene. Her får dere tips og øvelser som vil gjøre dere gjennomtrent.