Europa

Velger du utveksling i Europa kan du få Erasmus+ stipend som et ekstra tilskudd til studiestøtten

Erasmus+

Erasmus+ er verdens største stipendprogram for samarbeid mellom høyere utdanningsinstitusjoner i Europa og gjelder både student- og lærerutveksling

Portugal - Technical University of Lisbon

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH. Universidade de Lisboa (ULisboa) er det største og det mest annerkjente universitetet i Portugal, og et av de ledende universitetene i Europa.

Polen - Józef Piłsudski University of Physical Education

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå.  Dette er et av de største idrettsuniversitetene i Europa som utdanner blant annet kroppsøvingslærere, spesialister innenfor rehabilitering og turisme.

Storbritannia - Bournemouth University

Passer best for SPM/IS- og TI-studentene. Universitetet er kjent for å ha et sterkt fagmiljø innen sport management og idrettspsykologi.

Tyskland - Deutsche Sporthochschule

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Det er det eneste universitetet i Tyskland som bare tilbyr idrettsfag. Köln er en kulturell perle i Tyskland, med en rik kultur, gamle kirker og andre flotte byggverk.

Tyskland - TUM Technical University of Munich

Studietilbudet passer til alle studieprogrammer ved NIH. Undervisningen foregår på tysk. Fakultät für Sport- und Gesundheitswissenschaften har et bredt og spennende fagtilbud for bachelor- og masterstudenter på NIH.

Tsjekkia - Charles University

Universitetet ligger i Praha og tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Charles University (også kjent som Univerzita Karlova) er et av verdens eldste universiteter, grunnlagt i 1348. Det er en fremragende institusjon på grunn av sine vitenskapelige og pedagogiske resultater og sin unike historie.

Nederland - University of Groningen

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Passer spesielt godt for BATI-studenter. Universitetet er rangert som et av de 100 beste universitetene i verden. Provinshovedstaden Groningen er en hyggelig liten studentby.

Nederland - University of Applied Sciences - HAN

Universitetet tilbyr emner som passer spesielt godt for bachelorstudenter i THP, TI og SPM/IS. HAN er en av Nederlands største høgskoler fordelt på to campuser i Arnhem og Nijmegen.

Nederland - Vrije Universiteit Amsterdam

Universitetet tilbyr et engelskspråklig masterporgram som er relevant for THP-studenter, samt flere emner på bachelornivå som dekker THP-området med nederlandsk som undervisningsspråk. NIH samarbeider med Faculty of Behavioural and Movement Sciences.

Sveits - ETH Zürich

Passer best for THP-studenter. ETH Zürich – Swiss Federal Institute of Technology Zürich er et av verdens ledende universitet innenfor teknologi og naturvitenskap. NIH samarbeider med The Institute of Human Movement Sciences and Sport som ligger inn under The Department of Health Sciences and Technology.

Belgia - KU Leuven

Passer for studenter på alle studieprogrammer ved NIH. Katholieke Universiteit Leuven ble grunnlagt i 1425, og har en lang historie som internasjonalt orientert universitet. Leuven er en nydelig by med et yrende studentliv, og en bykjerne med original bebyggelse fra 1200-tallet.

Frankrike - Université Grenoble Alpes

Undervisningen foregår kun på fransk. Studietilbudet passer best for TI- og SPM/IS-studenter. Dette er Frankrikes tredje største universitet med 45.000 studenter.  Grenoble ligger vakkert til ved foten av alpene, som gir fantastiske muligheter for ski, klatring og flotte turer.

Frankrike - Université de Montpellier

Undervisningen foregår kun på fransk og passer for studenter på alle studieprogrammer ved NIH. Université de Montpellier er ett av Europas eldste universitet og byen bærer preg av å være en universitetsby.

Italia - University of Rome "Foro Italico"

Universitetet tilbyr et engelskspråklig masterporgram i idrettsmedisin, samt flere emner på bachelornivå med italiensk som undervisningsspråk. Università degli Studi di Roma "Foro Italico" er eneste statlige universitet i Italia som bare tilbyr idrettsvitenskap.

Latvia - Latvian Academy of Sport Education

Passer best for THP- og TI-studentene. Latvian Academy of Sport Education er et spesialisert universitet innen idrettsvitenskap og ble grunnlagt i 1921. Riga er en hyggelig by preget av arkitektur både fra middelalderen og art nouveau.