Europa

Velger du utveksling i Europa kan du få Erasmus+ stipend som et ekstra tilskudd til studiestøtten

Erasmus+

Erasmus+ er verdens største stipendprogram for samarbeid mellom høyere utdanningsinstitusjoner i Europa og gjelder både student- og lærerutveksling

Belgia - Katholieke Universiteit Leuven - KU Leuven

Passer for studenter på alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Katholieke Universiteit Leuven ble grunnlagt i 1425, og har en lang historie som internasjonalt orientert universitet. Leuven er en nydelig by med et yrende studentliv, og en bykjerne med original bebyggelse fra 1200-tallet.

Frankrike - Grenoble Alpes University

Undervisningen foregår kun på fransk. Studietilbudet passer best for TI- og SPM/IS-studenter. Dette er Frankrikes tredje største universitet med 45.000 studenter.  Grenoble ligger vakkert til ved foten av Alpene, som gir fantastiske muligheter for ski, klatring og flotte turer.

Frankrike - University of Montpellier

Undervisningen foregår kun på fransk og passer for studenter på alle studieprogrammer ved NIH. Université de Montpellier er ett av Europas eldste universitet og byen bærer preg av å være en universitetsby.

Italia - University of Verona

Universitetet tilbyr emner  på engelsk både på bachelor- og på masternivå. Emnetilbudet anbefales spesielt for studenter som går THP.

Italia - University of Rome "Foro Italico"

Universitetet tilbyr et engelskspråklig masterporgram i idrettsmedisin, samt flere emner på bachelornivå med italiensk som undervisningsspråk. Università degli Studi di Roma "Foro Italico" er eneste statlige universitet i Italia som bare tilbyr idrettsvitenskap.

Kroatia - University of Zagreb

Universitetet tilbyr spennende emner som passeer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. NIH samarbeider med Faculty of Kinesiology.

Latvia - Latvian Academy of Sport Education

Passer best for THP- og TI-studentene. Latvian Academy of Sport Education er et spesialisert universitet innen idrettsvitenskap og ble grunnlagt i 1921. Riga er en hyggelig by preget av arkitektur både fra middelalderen og art nouveau.

Nederland - Rijksuniversiteit Groningen

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Emnetilbudet anbefales spesielt for BATI-studenter. Universitetet er rangert som et av de 100 beste universitetene i verden. Provinshovedstaden Groningen er en hyggelig liten studentby.

Nederland - Vrije Universiteit Amsterdam

Universitetet tilbyr et engelskspråklig masterporgram som er relevant for THP-studenter, samt flere emner på bachelornivå som dekker THP-området med nederlandsk som undervisningsspråk. NIH samarbeider med Faculty of Behavioural and Movement Sciences.

Nederland - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Universitetet tilbyr emner som passer spesielt godt for bachelorstudenter i THP, TI og SPM/IS. HAN er en av Nederlands største høgskoler fordelt på to campuser i Arnhem og Nijmegen.

Polen - Józef Piłsudski University of Physical Education

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå.  Dette er et av de største idrettsuniversitetene i Europa som utdanner blant annet kroppsøvingslærere, spesialister innenfor rehabilitering og turisme.

Portugal - Universidade de Lisboa

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH. Universidade de Lisboa (ULisboa) er det største og det mest annerkjente universitetet i Portugal, og et av de ledende universitetene i Europa.

Sveits - Swiss Federal Institute of Technology in Zurich

Passer best for THP-studenter. ETH Zürich – Swiss Federal Institute of Technology Zürich er et av verdens ledende universitet innenfor teknologi og naturvitenskap. NIH samarbeider med "The Institute of Human Movement Sciences and Sport" som ligger under "The Department of Health Sciences and Technology".

Tsjekkia - Charles University in Prague

Universitetet ligger i Praha og tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Charles University (også kjent som Univerzita Karlova) er et av verdens eldste universiteter, grunnlagt i 1348. Det er en fremragende institusjon på grunn av sine vitenskapelige og pedagogiske resultater og sin unike historie.

Tyskland - The German Sport University Cologne

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Det er det eneste universitetet i Tyskland som bare tilbyr idrettsfag. Köln er en kulturell perle i Tyskland, med en rik kultur, gamle kirker og andre flotte byggverk.

Tyskland - University of Leipzig

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH på bachelornivå med tysk som undervisningsspråk.

Tyskland - TUM Technical University of Munich

Studietilbudet passer til alle studieprogrammer ved NIH. Undervisningen foregår på tysk. Fakultät für Sport- und Gesundheitswissenschaften har et bredt og spennende fagtilbud for bachelor- og masterstudenter på NIH.

Østerrike - University of Innsbruck

Universitetet tilbyr emner som passer til alle studieprogrammer ved NIH, både på bachelor- og på masternivå. Universitetet har et begrenset emnetilbud på engelsk.