Fadderuka

Fadderuka på NIH går av stabelen 14-19. august. Eksisterende studenter stiller som faddere, og vil hjelpe deg gjennom den første tiden som student. Vårt mål er at du skal få en god studiestart!

Årets fadderuke er unik. Med det mener vi at våre nye studenter får mulighet til å starte på en nyrenovert og flott høgskole, med en bygningsmasse i verdensklasse. Det gleder vi oss til!

Faddere
Juliane Lorentzen og Anders Abrahamsen er ansvarlig for fadderuken 2018. Med seg i staben har de 80 engasjerte og motiverte NIH studenter, klare for å gjøre fadderuken til en god opplevelse for alle våre nye studenter. 

Faddersjefene Anders Abrahamsen og Juliane Lorentzen, lover god stemning under NIHs fadderuke, 14-19. august

Du kan følge faddersjefene på instagram under @funih18. Innlegg tagges med #funih18. Dette blir også den offisielle fadderkontoen under fadderuka.

Program
Konseptet for årets faddeeruke er; ”NIH er ikke det samme uten studentforeningene”. Studentforeningene jobber hver dag for at DIN studiehverdag skal bli så bra som mulig! Denne uken skal du bli bedre kjent med den viktige jobben de gjør.

Tirsdag 14.august
11.30: Åpning av fadderuka og lunsj

22.00: Åpningsfest i kantina på NIH

Onsdag 15. august. Studentforeningen NIHI (studentidrettslaget)
15.00: Sandvolleyballturnering

17.00: 1500 m – skål 
22.00: Fest på KJ10. Tema: 80s

Torsdag 16.august. Studentforeningen Sosiale NIH
13.00: Swingkurs
15.00: BBQ-party
22.00: Fest på Sirkus. Tema: ”Sportsidiot”

Fredag 17. august. Studentforeningen GiGass
12.00: Aktivitetsdag: rodeookse, twin-sumokamp, såpesklie, bading og mye mer.
21.00: Skumparty

Lørdag 18. august. Studentforeningen Høydehuset (studentpub)
”Fridag” – organisert avslapping i Frognerparken for alle faddergruppene
22.00: Moonlight-party i kantina på NIH

Søndag 19. august
12.00: Rebus på NIH
14.00: Avslutning av fadderuka med diverse kåringer 

Alkoholfri faddergruppe
NIH ønsker å tilby en 100 % alkoholfri faddergruppe for de som ønsker det. Her er det nulltoleranse for alkohol. Faddergruppen vil likevel være en del av det offisielle fadderprogrammet, på lik linje med de andre faddergruppene. Registrer deg innen 8. august  dersom du ønsker å delta i denne gruppen.

Viktig informasjon
Det er ønskelig at du som ny student deltar på de ulike arrangementene. Vi forstår at det av ulike grunner kan være utfordrende, spesielt dersom du ikke har flyttet til Oslo enda, eller dersom du har lang reisevei hjemmefra. For å gjøre det enklest mulig for alle, vil garderobene i N-bygget være åpne hele uka. I garderrobeskapene kan du  legge fra deg det du måtte trenge av utstyr (klesskift, toalettsaker, festkostymer, o.l)

Det vil være pause mellom de ulike dagsarrangementene. Studentpuben, Høydehuset, vil imidlertid være åpen slik at du blant annet kan få i deg litt mat, slappe av, se film eller spille spill. Hensikten med en slik tilretteleggingen er at du som bor langt unna kan ta fadderuka helt med ro, og forhåpentligvis bli enda bedre kjent med campus samtidig som du kan delta på alt du ønsker. 

Hvordan kan du bidra til en hyggelig fadderuke?
For å skape trygghet og hygge fra start til slutt ønsker vi at alle har kardemommebyloven i bakholdet ("man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre som man vil"), samtidig som man følger fadderukas  egne spilleregler;

  • reglene er bare et problem dersom de blir brutt
  • det er nulltoleranse for alkohol frem til klokken 16.00 hver dag - brudd på regelen fører til èn advarsel. Dersom regelen brytes for andre gang vil deltakerbåndet klippes
  • det er nulltoleranse for alle ulovlige rusmidler (narkotika) gjennom hele uka. Brudd på regelen fører til klipping av deltakerbånd og umiddelbar bortvisning fra arrangementet

Glimt fra fjoråret
Ta en titt på fadderuken 2017 og på klippene fra fjorårets talkshow

Studentslippet 18. august
Studentslippet er et samarbeid mellom OsloMet, UiO, BI, SiO og Oslo kommune. Arrangementet er en «bli-kjent-med-byen-dag» hvor du kan delta på ulike aktiviteter og utforske nye områder i Oslo.

Vi gleder oss til å se deg!