Studiestart 2017

Velkommen til studiestart 2017, og som ny student til Norges idrettshøgskole!

Studiestart ved NIH - uke 33

Den offisielle åpningen av studieåret 2017/2018 finner sted tirsdag 15. august.

Program tirsdag 15. aug   

09:30 Oppmøte ved servicetorget, hovedinngangen.
09:45 Velkommen ved rektor - auditorium A. Innlegg fra student, tidligere student og ansatt
10:45 Sosial gathering - Bli kjent. Ta på komfortabelt tøy ettersom det vil bli litt aktivitet
12:30 Lunsj i kantinen
13:00 Velkommen ved studentstyret og studentforeningene  - auditorium A
13:30

Åpning av Fadderuka!
Utendørs volleyballturnering og sosialt kveldsarrangement i kantinen.
NB: Ettersom aktivitetene vil gå slag i slag, anbefales det å pakke til hele dagen. Pakkelisten inkluderer casual tøy, volleyball klær, samt klær til kveldens festligheter. Garderobene på høgskolen er tilgjengelig dersom noen ønsker å dusje/stelle seg her.

 


Som ny student vil studiestartsuka i hovedsak være forbeholdt Fadderuka i kombinasjon med faglig innhold. Det er viktig at du bruker denne uken til å registrere deg som ny student ved NIH. Følg oss gjerne på Facebook for nyheter rundt NIH, studentaktiviteter og generelle aktiviteter.

Undervisning og immatrikulering - uke 34.

Den høytidelige markeringen av det nye studieåret, immatrikuleringen, finner sted i 22. august. Immatrikuleringen er obligatorisk for alle nye studenter ved NIH, unntatt deltidsstudenter. Denne dagen er det også mulig å ta foto til studentkortet, dersom dette ikke er gjort tidligere. Tidspunkt er 09:00 - 11:00 og 13:00 - 15:00.
Oppstart for undervisning vil også finne sted denne uken. Nærmere informasjon om dato og timeplan legges ut fortløpende.

Huskeliste - studiestartsuka

Brukernavn og passord

Studenter, som ikke tidligere har studert ved NIH, får tilsendt en SMS med brukernavn når dette foreligger. Følg da lenken som står i SMS'en for å bestille passord til NIHs nettverk. Brukernavnet og passordet brukes også ved pålogging til digital læringsplattform
Det kan ta opptil tre timer før passordet er aktivert i alle systemer.

Innlogging til Studentweb gjøres via Feide.

Merk at du må vente til nærmere studiestart før du vil motta SMS med brukernavn og informasjon om aktivering av denne.

Studentstatus

For å få studentstatus, må du godkjenne din utdanningsplan og betale semesteravgift innen fredag 25. august. Dette gjør du i Studentweb. Dette er den endelige bekreftelsen på at du skal studere hos oss. Dersom du ikke gjør dette mister du din studieplass.

Utdanningsplanen er en oversikt over hvilke emner du har planlagt å gjennomføre. Gjør deg kjent med studie- og emneplaner og hvilke arbeids- og vurderingsformer som kreves før du godkjenner din utdanningsplan.

Semesteravgiften er en obligatorisk kontigent til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus.  Betalingsinformasjon finner du i Studentweb. Semesteravgift er på kroner 840, inkludert kroner 200 i kopinoravgift. 40 kroner av semesteravgiften går til Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH). Avgiften til SAIH er frivillig.

Studentkort

Studentkortet får du utlevert etter billedtaking hos NIHs fotograf. Fotografering vil skjer i uke 33/ 34. Informasjon om tidspunkter legges ut nærmere studiestart. Husk å ta med gyldig legitimasjon!

Student ID-appen lastes ned fra Itunes eller Google Play. Når du har godkjent utdanningsplanen og betalt semesteravgift vil du kunne fremvise denne som dokumentasjon på din studentstatus. Les mer her.

Les også: Slik blir fadderuka 2017 

Hvor skal jeg bo?

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har studentboliger over hele Oslo, inkludert på Kringsjå som ligger i gangavstand til NIH. SiO har ingen frister og tildeler boliger fortløpende. Mange ønsker å flytte til studentbolig i august, det kan derfor være lurt å søke innflytting på andre deler av året. Les om SiO boligene og søk på www.sio.no/bolig.
Som student ved NIH har du i tillegg mulighet til å benytte deg av SiOs helse- og rådgivningstilbud.

Europas flotteste idrettsutdanningscampus

Nærmere en milliard kroner er brukt til total rehabilitering av store deler av høgskolen. Ambisjonen er å bli Europas flotteste idrettsutdanningscampus, med blant annet en splitter ny kantine, svømmehall, turnhall, og styrkerom. Vi gleder oss til å vise fram vårt nye ansikt til deg som ny student!

Studentliv

Dersom du lurer på noe rundt studentlivet på NIH generelt, kan du lese om studentlivet på NIH, eller se video av fire av våre studenter om hvorfor de trives så godt på Norges idrettshøgskole.

 

Kontakt

Trenger du hjelp?

Thomas Halvorsen, opptaksansvarlig
E-post: opptak@nih.no
Telefon: 23 26 20 30 (mandag - fredag kl. 09-15)

Bestill studieveiledning