Først koble av, så på

Som student kan det til tider bli mye stress, både ift. skole og andre deler av livet. Derfor har Studentstyret nå lansert prosjektet "Først koble av, så på".

Mann sitter i vinduet og ser utover en by / A man sits by the window and looks out towards a city

  • Åpenhet
  • Sterkere studentdemokrati
  • Samarbeid med en tydelig stemme
  • Psykisk helse
  • Praksis og kobling til næringslivet
  • Digitalisering

I lys av funnene i Studenters Helse og Trivselsundersøkelse (SHoT), så man behovet for at man i større grad skulle ha tiltak for psykisk helse. Over 60% av norske studenter ønsker seg flere alkoholfrie arrangementer og en stol andel NIH studenter rapporterte om de hadde utfordringer med sin mentale helse. Derfor setter Studentyret nå inn tiltak.

- Når vi tok over Studentstyret i oktober 2022, vedtok vi en rekke områder vi skulle sette fokus på blant annet psykisk helse. Derfor lanserer vi nå prosjektet "Først koble av, så på". Dette vil være et prosjekt hvor lanserer en rekke ulike tiltak, gjerne i samarbeid med øvrige deler av NIH og våre Studentforeninger. Våre studenter er dedikerte og bruker mye tid på skolearbeid, både i form av tradisjonell skole, men også i faglig relevante jobber og praksis. Da er det også viktig at man kobler av, sier leder i Studentstyret Tom-Daniel Laugerud.

Juleavslutning

8. desember arrangerte vi juleavslutning for alle NIH studenter. Her ble det servert julegrøt, saft, gløgg og pepperkaker. I tillegg hadde man loddtrekning av premier for alle fremmøtte (JBL høytaler og kinogavekort). Over 250 studenter deltok på arrangementet.

Oppussing av stillerommet

For å skape et tilfluktssted for å koble av, så har vi valgt å oppgradere stillerommet utenfor ved biblioteket. Ila desember 2022 vil vi sette inn en rekke kunstige planter, pledd, puter, bilde og en massasjestol. Dette skal være et rom som studenter (og ansatte) kan benytte seg av for å koble av og hente seg inn.

Brettspill i biblioteket

Å skape aktiviteter på campus er viktig og derfor har vi gått til innkjøp av en rekke brettspill. I samarbeid med Biblioteket, skal legge til rette for at studenter kan låne med seg brettspill som de kan spille enten der eller øvrige steder på campus.

Fikse klatreveggen

Klatreveggen i idrettshallen har i en årrekke vært et fast innslag for mange studenter ved NIH. Dessverre har denne vært i ustand en stund. I samarbeid med Teodor (leder i studentforeningen GiGass) og eiendomsavdelingen, pågår det nå et arbeid for å prøve å få istand denne klatreveggen. Vårt mål er at den skal kunne benyttes av enkeltstudenter, studentforeningene og ifm. en årlig sertifiseringsprosess for å få topptau/brattkort som Studentstyret håper å arrangere. Per dags dato (08.12.22) er man fortsatt i prosess for å hva som er mulig å få til her.

Innspill?

Har du forslag til andre tiltak/aktiviteter vi kan gjennomføre? Send oss gjerne en e-post: studentstyret@nih.no.