NIH Innovasjonsheng

Informasjon

Dato

27. januar

Påmelding

17. januar 2023

Sted

Kroppsøvingssal 1 og 2

Tid

kl.08:30

Kursavgift

Gratis

Om

Arrangementet er fulltegnet og stengt for påmelding. 

NIH styrker innovasjons- og entreprenørskapskapasiteten. Er du student, ansatt eller alumni på NIH, og nysgjerrig på innovasjon og entreprenørskap? Få en smakebit fra ferske og etablerte aktører, og innsikt i fremtidens nøkkelkompetanse. Bli med på avsparket ved NIH!

Programmet spenner fra etablerte og ferske gründere som forteller sin historie, til sofaprat om innovasjon og entreprenørskap ved NIH i fremtiden. Du får tips til hva man gjør når man har en god idé, men ikke ser veien videre, og innsikt i hvordan en investor tenker. Vi vil også få en smakebit på trening for innovasjon og entreprenørskapskapasitet. Tidligere Sport Management student Erik Marius Nygaard leder oss gjennom dagen.  

Mange interessante utstillere vil være tilstede og klare for en prat med deg. 

Arrangementet er åpent for påmeldte studenter, ansatte og alumni ved NIH. 

Program

Kl. 08.30 - 08.50

Kaffe, te, scones og nettverksbygging

Kl. 08.50 - 09.00

Møt de andre rundt bordet ditt

Kl. 09.00 - 09.10

Velkommen ved prorektor Elin Kolle og prosjektleder HEInnovaSport Frode Paulsen

09.10 - 09.25 

Hvorfor innovasjon og entreprenørskap i høyere utdanning? Hvor står vi og hvor går vi? Rune Dahl Fitjar UHR Innovasjon

Kl. 09.25 - 09.45 

NIH utdannede har et unikt konkurransefortrinn DRIV trening Øystein Rodem

Kl. 09.45 - 10.00 

Jeg har en idè - hva gjør jeg nå? STUD-ENT Innovasjon Norge Joachim Thorsen. 

Kl. 10.00 - 10.20 

Pause, nettverksbygging og besøk på stands

Kl. 10.20 - 11.00 

Fra idè til produkt - tre ulike historier. BINO Allan Daniel Corona, Exero Bendik Fon og Aktivitetsalliansen Anders Hall Grøterud

Kl. 11.00 - 11.45 

Fra frustrasjon til suksess og en spennende interaksjonssession. Fuelbox-gründer og tidligere NIH-student, Berta Lende Røed.

Kl. 11.45 - 12.30 

Lunsj, nettverksbygging og stands

Kl. 12.30 - 13.00 

Fra kunnskap til innovasjon, inkludert demo. 1080 Motion Ola Eriksrud

Kl. 13.00 - 13.15 

Hvordan aktivisere flere ved å tenke på nye måter? TVERGA, Vegard Sines Pettersen

Kl. 13.15 - 13.30

Hvordan er det å være kvinnelig gründer og hva kan skje når man ser muligheter for endring på egen arbeidsplass? Dr. Innovasjon Ida Susanna Fattah, Medlytic deler sin erfaring og historie

Kl. 13.30 - 14.00 

Sofaprat - Hva er NIHs rolle innenfor innovasjon og entreprenørskap i fremtiden og hvorfor det? Inviterte gjester debatterer ledet av moderator Ida Susanna Fattah. Gjester: Håvard Bjor (Igloo), Grete Ingeborg Nykkelmo (Ungt Entreprenørskap/NIHs styre), Klavs Madsen (instituttleder IFP), Tom-Daniel Laugerud (Leder Studentstyret NIH) og Joachim Thorsen (STUD-ENT). 

kl. 14.00 - 14.20

Pause, nettverksbygging og stands

Kl. 14.20 - 14.35

Viktigheten av innovasjon og entreprenørskap i utviklingen av et suksessrikt selskap. ABEL Technologies ved Simon Laugsand.

Kl. 14.35 - 14.50

Hva er viktige karakteristikka ved et selskap sett fra en investors side og hvorfor er historiefortelling så viktig fra dag en? Investor Mille Windfeldt deler sin hemmelighet  

kl. 14.50 - 15.00

Oppsummering og avslutning 

Kl. 15.00 Etterheng med pizza (mer informasjon kommer) 

* Endringer i programmet kan forekomme

 

Praktisk informasjon

Utstillere

* Endringer kan forekomme

Foredragsholdere

Elin Kolle

Tekst kommer

Frode Paulsen

Frode koordinerer HEInnovaSport og er forsknings- og innovasjonskoordinator på NIH. Han hjelper NIHs forskere å få tak i internasjonale og nasjonal forsknings- og innovasjonsmidler, noe han har over 20 års erfaring med fra bl.a. Veterinærinstituttet, Veterinærhøgskolen, Teknologisk Institutt, Treteknisk institutt, Norsk luftambulanse og mange bedrifter, både etablerte og i oppstartsfasen. Han er siviløkonom med en mastergrad i internasjonal teknologiplanlegging fra Aalborg Universitet, og har jobbet 3 år for Grønlands Hjemmestyre.

Erik Marius Nygaard

Erik Marius har en utdanning i Sport Management ved Norges Idrettshøgskole. Han hadde gleden av å være tillitsvalgt og satt også i Studentstyret. Ved siden av studiene jobbet han med sportsjournalistikk, og var med på å dekke Ski-VM i Seefeld og Sommer-OL i Tokyo. I dag studerer han en master i rettsvitenskap og jobber hos advokatfirmaet Hjort. Ambisjonen hans for fremtiden, er blant annet å kunne forene juss med utdanningen fra NIH. Erik Marius er dagens konferansier og vil lede oss gjennom NIH Innovasjonsheng 

Rune Dahl Fitjar

Rune Dahl Fitjar er prorektor for innovasjon og samfunn og professor i innovasjonsstudier. Han har en PhD i statsvitenskap fra London School of Economics fra 2007 og har arbeidet ved UiS som professor siden 2013 og som prorektor siden 2019. Han leder EU-prosjektet om The Role of Universities in Innovation and Regional Development (2016-2021), og har blant annet vunnet Stavanger Forums formidlingspris (2011) og Lyses forskningspris (2013).

Øystein Rodem

Øystein Rodem har tatt en Bachelor i FAH ved NIH og er en av gründerne av Driv trening. Han er i dag ansvarlig for bedriftstreningen, jobber med marked og sitter i styret, samt Teamsjef i Team Driv Trening. Øystein er en type full av pågangsmot og engasjement for lekne og bærekraftige treningsøkter og er en ekte NIHèr. Øystein vil fortelle oss om hvordan DRIV gjennom grundig og dedikert arbeid med kompetanse har lykkes å skille seg ut og å levere i treningsbransjen.

Allan Daniel Corona

Allan er en entreprenør som ønsker å bygge et sunt samfunn ved å drive start-ups med mening. Han er fra Mexico, og bygde der en lisensbasert gruppe som driver treningssentre i Mexico og Brasil bestående av et utholdenhetsteam med utøvere fra hele verden. I dag er han daglig leder i en Oslo-basert startup: Bino Training. Allan er også selv en aktiv triatlet, trener for utholdenhetsutøvere og han konkurrerer for det meksikanske langrennslandslaget. Allan kommer til oss for å fortelle mer om Bino Training

Bendik Fon

Bendik Fon er Co-Founder og CEO i Exero Technologies med en master i entreprenørskap og teknologiledelse fra entreprenørskolen ved NTNU. Exero Technologies lager adaptivt sportsutstyr- deriblant "Spike" som gir personer med nedsatt bevegelsesevne muligheten til å utforske vakker natur og variert terreng på treningsturen sin. Bendik forteller oss hvordan Exero Technologies ble til, hvilke utfordringer de har møtt og hvilke erfaringer de har gjort seg

Anders Hall Grøterud

Anders Hall Grøterud har mastergrad i idrettspsykologi fra NIH og sammen med Geir Jordet har han gitt ut boken SPORTY BUSINESS - hvordan lykkes på jobb med toppidrettens metoder. Anders har vært kommunikasjonsdirektør i SATS, landslagstrener i triatlon, sportsjournalist og er nå leder av Senter for Talentutvikling ved Barratt Due og daglig leder i Aktivitetsalliansen. Anders er denne våren Emneansvarlig på BATI og vil hos oss presentere hvordan de med Aktivitetsalliansen har lykkes med å tilrettelegge for mer fysisk aktivitet.  Foto: Magnus Skrede

Berta Lende Røed

Berta Lende Røed, tidligere NIH-student, startet sitt selskap FuelBox AS i 2013. Ikke fordi hun hadde en genial businessidè, men fordi hun savnet de gode samtalene med sin mann. Men hun forstod raskt at det ikke bare er i parforholdet vi trenger å snakke sammen, for å ha det bra sammen og for å lykkes sammen. 

I dag jobber hun og hennes 9 ansatte med organisasjoner over hele verden, for å utvikle og styrke mennesker, ledelse og kultur gjennom gode samtaler. 

I 2019 holdt Berta sin egen TED Talk; Ignite curiosity. Fuel connections.
Hun kommer til oss for å snakke om sin gründerreise – og for å få OSS på NIH til å snakke mer og bedre sammen!

Ola Eriksrud

Ola Eriksrud er en kjent skikkelse for NIHS studenter. Han er utdannet med master i fysioterapi fra USA og har Phd fra NIH innen bevegelsesvitenskap. Ola underviser og forsker ved IFP og er opptatt av at NIH-studentene har egenskaper som er unike og betydningsfulle for arbeidslivet. Han jobber som konsulent for Olymiatoppen og basketballtrener ved siden av arbeidet på NIH. Ola kommer til oss for å fortelle om ideen og erfaringene med selskapet 1080 Motion og vil også gi en fysisk demonstrasjon.    

Vegard Sines Pettersen

Vegard er utdannet innen idrettsvitenskap. Han brenner for å få nasjonale og offentlige myndigheter til å satse på aktive, inkluderende og kreative møteplasser - som en helt sentral del av det forebyggende folkehelsearbeidet. Vegard har jobbet i fire ulike kommuner med forvaltning, planlegging og anleggsutvikling innen fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv, og har siden 2019 jobbet i Tverga, med kunnskaps- og anleggsutvikling innen tilrettelegging for egenorganisert aktivitet. Han er også prosjektleder for innovasjonsprosjektet En morsom omvei, der samarbeid med offentlige, private og forskningsmiljøer har vært sentralt. Vegard skal snakke om Tverga, og hvordan skape møteplasser for egenorganisert idrett i offentlig sektor. Tverga er et ressurssenter for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet i Norge. Deres slogan "mer moro der du er" peker direkte på deres viktigste politiske fanesaker som er at staten må legge til rette for at norske kommuner får etablert flere nærmiljøanlegg, aktivitetshus, aktivitetsparker og nærfriluftslivsanlegg. Hos oss vil de snakke mer om hvordan de jobber for å lykkes med sine spennende målsetninger innenfor dette området.  

Klavs Madsen

Klavs Madsen er instituttleder ved IFP og professor i treningsfysiologi. Hans forskningsområder er innen muskelfysiologi, trening og inaktivitet, utholdenhetstrening og stoffskifte, karbohydrat og proteintilskudd, muskelhypotrofi og testosterons rolle. Klavs er opptatt av at NIHs studenter og ansatte skal få erfaringer innen innovasjon og entreprenørskap både gjennom praksisavtaler, forskningssamarbeide med arbeidslivet og at forskning skal kunne stimulere til innovasjon og entreprenørskap. Klavs rolle i sofapraten er både som engasjert fagperson og som representant for faglig ledelse ved NIH.    

Håvard Bjor

Håvard K. Bjor er partner i innovasjonssenteret Igloo Innovation, og styreleder i Norwegian Sport Tech som han etablerte sammen med Jarle Aambø i 2019. Bjor har 20 års bakgrunn innen oppstartvirksomheter, både som seriegründer med fokus på teknologiselskaper, og inkubasjon av oppstartselskaper og innovasjon fra akademia.

Bjor jobber spesielt inn mot startups innen sports-tech fra de nordiske landene. I sofapraten har Håvard både gründerens og inkubatorens briller på.

Grete Ingeborg Nykkelmo

Grete Ingeborg Nykkelmo leder i dag Ungt Entreprenørskap og sitter i styret for NIH. Hun er tidligere toppidrettsutøver og har bred erfaring med ledelse. Gretes kjernekompetanse er innen prestasjonsledelse, endringsledelse og hun er nysgjerrig på og opptatt av det digitale skiftet. Grete har erfaring fra flere styrer og har jobbet mye med kommunikasjonsarbeid både internt og eksternt i ulike organisasjoner. I sofapraten vil Grete bidra med perspektiver både fra sin rolle i Ungt Entreprenørskap og NIHs styre. 

Tom-Daniel Laugerud

Tom-Daniel Laugerud, leder i Studentstyret ved NIH. Tidligere har han en karriere innen kommunikasjon og markedsføring fra blant annet Forsvaret. Nå har han tatt steget over i en ny bransje og studerer nå 3. året THP Helse.

Tom-Daniel deltar på sofapraten med studentenes perspektiv. Hvorfor er dette relevant og viktig for våre studenter? Og hvordan gjør det studentene våre mer attraktive på arbeidsmarkedet?

Joachim Thorsen

Joachim startet i Innovasjon Norge i 2016 for å jobbe med og for gründere. Han leder i dag startup-teamet ved Innovasjon Norges Oslo Viken kontor. Joachim har omfattende erfaring med forretningsutvikling, virksomhetsstyring og utvikling. Bakgrunnen omfatter management consulting, fasilitering for oppstart og skalering, og egen gründererfaring. Grunnlaget ble lagt langt tilbake i tid, med en bachelor i økonomi, Master of Science i Energy Management, og et opphold ved Haas School of Business ved Berkeley. Fun fact om Joachim: Han er opptatt av kunst, og har flere fotoutstillinger på CV’en. I vår digitale tidsalder holder han seg til analoge, mekaniske verktøy for fotografering.

Ida Susanna Fattah

Ida Susanna Fattah, også kalt "Dr. Innovasjon" er gründer og utdannet lege. Hun har jobbet som fastlege, kommuneoverlege, universitetslektor, prosjektleder innen ehelse og trainee i et medtech selskap - hun har med dette bred erfaring fra helsesektoren innen teknologi, innovasjon og samfunnsmedisin. I dag er hun daglig leder av startupen Medlytic. De jobber for å lage en "TripAdvisor" for helse, der helsepersonell kan vurdere verktøyene de bruker i hverdagen, samtidig som beslutningstakere og leverandører får innsikt til å gjøre kontinuerlige forbedringer av IT-løsninger. Fattah vil gi oss innsikt i hvordan det er å være kvinnelig gründer, hvordan det er å drives av utvikling av egen arbeidsplass og vil også moderere dagens sofaprat. Foto: Remi Reksten.

Simon Laugsand

Simon Laugsand har en imponerende bakgrunn innen både idrett, business og helse. Han har studert business og økonomi i 3 år, og har lang erfaring som personlig trener og ernæringsveileder. Simon har også spilt proff fotball i 7 år, noe som har gitt ham en god forståelse av hva som kreves for å holde seg i form og prestere på høyt nivå. Simon er gründer av helseteknologiselskapet Abel Technologies, der han har vært med på å utvikle innovative løsninger for å hjelpe folk med å leve sunne og aktive liv. Hos oss skal Simon snakke om hvordan de bevisst har jobbet med innovasjon og entreprenørskap i utviklingen av Abel.

Mille Windfeldt

Mille Windfeldt har over 10 års erfaring med kreativ industri innen design, markedsføring, prosjektledelse og strategi. Hun har en Master i Design og entreprenørskap fra School of Visual Arts i New York og en Executive MBA fra NHH. Mille har vært profesjonell freestyle skikjører og deltatt på blant annet US Open, Nippon Open og European Open i slopestyle og halfpipe.

Hun jobber i dag som investeringsforvalter, med hovedfokus på merkevarebygging gjennom aktivt eierskap i tidligfaseselskaper. Mille kommer for å fortelle omhvorfor merkevarebygging og historiefortelling er superviktig fra dag én i en oppstartsbedrift, hvilke karakteristikker hun ser etter ved et gründerteam eller selskap, og Founder Fund Fit. 

Påmelding

Arrangementet er fulltegnet og stengt for påmelding.

 

Kontakt oss

Mai-Sissel Linløkken

Mai-Sissel Linløkken

Forskningstekniker

Annette Hilde

Annette Hilde

Kontorsjef

Telefon: +47 23 26 20 92 / +47 952 20 118