Mentorer Trenerrollen og idrettspsykologi

Linn Engdahl-Høgåsen

Utdannelse: Master i idrettsvitenskap (fordypning coaching og idrettspsykologi). 

Arbeidsgiver: Norges Idrettshøgskole (NIH), Institutt for Lærerutdanning og Friluftslivsstudier (ILF)

Stilling: Doktorgradsstipendiat (PhD-stipendiat), idrettspsykologisk rådgiver (enkeltpersonforetak)

Arbeidsbeskrivelse: Som stipendiat på NIH driver jeg 75% med forskning og 25% med undervisning på påbygningsstudiet Fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF).

I 2016 startet jeg mitt eget enkeltpersonforetak som fagkonsulent i idrettspsykologi. Konsulentarbeidet har gitt meg bred innsikt i hvordan man kan jobbe med nasjonale- og internasjonale utøvere, trenere, klubber og forbund med fokus på prestasjonsforbedring. Dette arbeidet førte meg også inn i spennende stillinger, blant annet som mental trener for landslaget i Troppsgymnastikk (gren under NGTF) og som konsulent i faggruppa 'Idrettspsykologi' i Olympiatoppen Nord og Olympiatoppen Østlandet.
I løpet av de siste årene og frem til våren 2021 har jeg jobbet som høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole med ansvar for emnene Idrettspsykologi og Anvendt idrettspsykologi.

Min brede arbeidserfaring danner et godt grunnlag for å veilede deg i hvilke muligheter som finnes og hvilke steg du bør ta for å få ønsket og relevant jobb etter endt studietid. Som mentor er min hovedmålsetning at du skal bli trygg på egen kompetanse og se konturene av hvor du vil i fremtiden."

Marius Dammyr

Utdannelse: Master coaching og psykologi

Arbeidsgiver: Eier/grunnlegger av Dammyr

Stilling: Performance coach

Arbeidsbeskrivelse: Jobber og driver firma innenfor mental- og fysisk trening og har gjort dette siden 2014. 

Har en lidenskap for å jobbe med personlig utvikling og utfordre andre til å tenke nytt og annerledes for å nå sine mål. 

Jeg kan bidra med å få studenter til å få tro på at det er mulig å starte for seg selv og skape den arbeidsplassen de selv ønsker. I dagens samfunn finnes det mange muligheter, jeg synes du skal gå for din drøm. 

Motto mitt er: Det er lettere og leve livet, når du lever livet lett. 

Helene Jørgensen

Utdannelse: Master i idrettsvitenskap, studieretning coaching og idrettspsykologi (NIH). For tiden skriver jeg doktorgrad innen coaching og idrettspsykologi på University of Alberta i Canada.

Arbeidsgiver: University of Alberta, Peter Lougheed Leadership College og Edmonton Nordic Ski Club .

Stilling: Doktorgradsstipendiat (PhD student), "teaching fellow", skiskyttertrener.

Arbeidsbeskrivelse: Hvordan kan jeg få meg en relevant jobb? Har jeg det som skal til? Hva skiller meg fra de andre søkerne? 

Dette er kun tre av de mange spørsmålene jeg stilte meg selv da jeg skulle begi meg ut på arbeidsmarkedet etter bachelorgraden min fra NIH. Dersom du har liknende spørsmål om hvordan du kan sette deg opp for drømmejobben relatert til trenerrollen og idrettspsykologi tror jeg vi kan få et flott mentorsamarbeid! 

I våre mentorsamtaler vil jeg at vi skal jobbe med de områdene du ønsker å utvikle. Når det er sagt, forventer jeg ikke at du sitter på alle svarene før du blir med på mentorprogrammet: dette kan vi finne ut av sammen! Vi kan jobbe med å identifisere dine styrker/utfordringer og/eller jobbe med spesifikke forberedelser til jobbsøknaden din (hvordan utvikle en CV som fanger arbeidsgiverens interesse samt øve på ulike intervjusituasjoner). Mest av alt vil jeg at du skal forlate mentorprogrammet med troen på at du har nok kompetanse for å lykkes etter tiden som NIH-student.

Jeg har erfaring som skiskyttertrener i Canada (fra klubb- til juniorlandslags-nivå). Tidligere har jeg også hatt gleden av å være mentor for andre studenter, klubb-trenere, samt landslagsutøvere. Det hadde vært stor stas og jobbe med deg gjennom NIH’s mentorprogram!

Hallgeir Martinsen

Utdanning: Bachelor - faglærer i kroppsøving og idrettsfag (NIH), et tilleggsår med psykologi, og master i idrettsvitenskap, studieretning coaching og idrettspsykologi (NIH)

Arbeidsgiver: Selvstendig næringsdrivende, samt friidrettskurs ved Norges idrettshøgskole

Stilling: Eier/grunnlegger av OptimaltMentalt

Arbeidsbeskrivelse: For noen år siden sa jeg opp jobben som miljøterapeut ved Nydalen vgs. for å starte mitt eget foretak, OptimaltMentalt. I år har jeg 2-års jubileum! Jeg selger foredrag, fokussamtaler og løpekurs. Jeg samarbeider blant annet også med FotballprogresjonNorge hvor jeg har jevnlige foredrag samtidig som jeg har flere intenjonsavtaler. Jeg er også friidrettsutøver og selger derfor også løpekurs. Jeg har i den anledning innledet samarbeid med flere fotballspillere. Jeg leies også inn som medansvarlig for friidrettskurs på NIH.