Vitnemål

Studenter som fullfører utdanningen sin på normert tid, får vitnemålet automatisk. Har du hatt tilrettelagt studieløp med utvidet studierett må du bestille vitnemål.

Fra og med våren 2022 vil det kun utstedes digitale vitnemål.
Et digitalt vitnemål er et vitnemål i PDF med en digitalt sikret signatur. Signaturen er gyldig så lenge man ikke forsøker å endre dokumentetLes mer om digitalt signerte dokumentar på Vitnemålsportalen og UNIT sine nettsidar.

Vitnemålet blir tilgjengeleg straks etter godkjenning og digital signering. Vitnemålet vil dessuten være tilgjengelig 24 timer i døgnet for deling med for eksempel arbeidsgivere og studiesteder.  

Digitale vitnemål kan lastest ned og deles med digital signatur, eller det kan deles direkte fra Unit sin tjeneste Vitnemålsportalen, som gjør det mulig for alle med høgre utdanning å dele sine resultater med arbeidsgivere og læresteder på en enkel og sikker måte.  

Studenter som tidligere har fått utstedt vitnemål på papir vil ikke kunne få vitnemålet digitalt.

Trenger du papirversjon av ditt digitale vitnemål?

Ditt digitale vitnemål er originaldokumentet. Det følger en internasjonal standard og skal godtas av alle. 

Skal du søke opptak ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon eller arbeid utenfor Norge, og det er krav om vitnemål og Diploma supplement på papir?

Du kan bestille papirvitnemål her  (Ikke bestill før behovet oppstår!)
Du må dokumentere behovet.

Papirvitnemålet sendes til hjemstedsadressen du har registrert i Studentweb, så husk å oppdatere den der.

Behandlingstiden er normalt 3 uker. Hvis du trenger det før 1. juli må du bestille senest 9. juni. 

Diploma supplement

Alle bachelor- og masterkandidater som blir uteksaminerte fra NIH, vil automatisk få vitnemål og Diploma Supplement.

Diploma Supplement blir skrevet ut på engelsk og inneholder en oversikt over studieprogram og karakterer som studenten har oppnådd. Intensjonen med Diploma Supplement er å sørge for transparens i høgre utdanning og sikre en rettferdig akademisk og yrkesmessig godkjenning av kvalifikasjonen på tvers av landegrenser. På denne måten blir det også lagt til rette for videre studier i andre utdanningssystem.

Kontakt

Tonje Larsson

Tonje Larsson

Seniorkonsulent

Telefon: +47 23 26 20 17