Arbeidslivsdagen 13. februar 2018

Arbeidslivsdagen er et årlig arrangement med det mål å knytte studenter og arbeidsliv tettere sammen. Det gir en unik mulighet til å orientere seg i arbeidslivet og knytte verdifulle kontakter med potensielle arbeidsgivere.

Arbeidslivsdagen ved Norges idrettshøgskole qarrangeres 13. februar 2018. Her kan du se bilder fra fjorårets arrangement.

Øk din kunnskap - finn din potensielle arbeidsgiver 
13. februar stiller ulike bedrifter seg tilgjengelige for samtaler med studentene. Her har studentene mulighet til å vise seg frem som interesserte kandidater, øke kunnskapen om arbeidsmuligheter etter endt studieløp, samt øve på å presentere seg selv. Det er en ypperlig  ypperlig mulighet for å levere inn søknad om sommerjobb eller fast ansettelse til interessante bedrifter og organisasjoner og forbund.

- Arbeidslivsdagen er en møteplass for studenter som søker jobb og arbeidsgivere på jakt etter potensielle arbeidstakere. Det er også en gyllen mulighet til å lære mer om de om bransjene og arbeidsgiverne man er interessert i, slik at man lettere kan danne seg et bilde av hvor man ønsker å jobbe etter avsluttede studier, forteller prosjektleder for Arbeidslivsdagen, og student ved Sport Management studiet, Petter A. Kahrs. Han leder arrangementet sammen med en rekke andre medstudenter.

Hvordan få mest mulig ut av Arbeidslivsdagen?
Det kan være svært nyttig å oppsøke bedrifter som står på stands samt delta på de ulike foredragene fra tidligere NIH studenter som er i faste stillinger, innenfor både offentlig og privat sektor.

Det kan i tillegg være svært nyttig å delta på jobbsøkerkurs i regi av Karrieresenteret ved UIO. På 45 minutter lærer du deg de viktigste triksene bak en god CV og søknad. Dette kurset avholdes 16. februar, altså i etterkant av arrangementet.

Nyttige tips;

  • Tenk gjennom hvilke bedrifter du er mest interessert i å høre på eller besøke på stand. Les deg opp på disse i forkant.
  • En fin huskeregel er at arbeidsgivere ofte er like opptatt av hvem du er som person som av din studiebakgrunn. Vis derfor interesse for arbeidsområdet og fortell hva du kan tilføre arbeidsmiljøet.
  • Ha klar noen spørsmål, men også stikkord om deg selv og hva du ser etter
  • Snakk med arbeidsgiverne og vis deg frem som en interessert kandidat
  • Spør om de tar imot åpne søknader, og om du i tilfelle kan referere til samtalen
  • Følg opp samtalene - send gjerne en e-post i etterkant og takk for møtet.

For bedrifter
Merkevarebygging og profilering mot potensielle søkere har en stor verdi i kampen om de beste hodene. NIH kandidatene besitter en unik kompetanse på de fleste områder innenfor fysisk aktivitet - alt fra rehabilitering og opptrening til prestasjon, generell treningsveiledning og administrasjon av aktiviteter, sponsoravtaler, og events, for å nevne noen.

Send en mail til prosjektleder Petter Kahrs, petter.kahrs@gmail.com, dersom du ønsker informasjon om booking av stand, eller andre henvendelser knyttet til arrangementet.