Arbeidslivsdagen

Arbeidslivsdagen er et årlig arrangement med det mål å knytte studenter og arbeidsliv tettere sammen. Det gir en unik mulighet til å orientere seg i arbeidslivet og knytte verdifulle kontakter med potensielle arbeidsgivere. I 2016 ble arrangementet avholdt 25. oktober.

Arbeidslivsdagen er et årlig arrangement og møteplass for studenter og arbeidsgivere.

Øk din kunnskap - finn din potensielle arbeidsgiver 
25. oktober stilte bedriftene seg tilgjengelige for samtaler med studentene. Her hadde studentene mulighet til å vise seg frem som interesserte kandidater, øke kunnskapen om arbeidsmuligheter etter endt studieløp, samt øve på å presentere seg selv. Det var også en ypperlig mulighet for å levere inn søknad om sommerjobb eller fast ansettelse til de bedriftene som fremstod som mest interessante.

- Arbeidslivsdagen er en møteplass for studenter som søker jobb og arbeidsgivere på jakt etter potensielle arbeidstakere. Det er også en gyllen mulighet til å lære mer om de om bransjene og arbeidsgiverne man er interessert i, slik at man lettere kan danne seg et bilde av hvor man ønsker å jobbe etter avsluttede studier, sa prosjektleder for Arbeidslivsdagen, og student ved Sport Management studiet, Sofie Karlsen Gulbrandsen. Hun ledet arrangementet sammen med seks andre medstudenter.

Programmet finner du på Facebook

Hvordan få mest mulig ut av Arbeidslivsdagen - for studenter
Studentene ble oppfordret til å oppsøke bedrifter på stands samt delta på de ulike foredragene fra tidligere NIH studenter som er i faste stillinger, innenfor både offentlig og privat sektor.

De ble i tillegg oppfordret til å delta på et 45 minutters jobbsøkerkurs i regi av Karrieresenteret ved UIO.  

Nyttige tips for dagen;

  • Tenk gjennom hvilke bedrifter du er mest interessert i å høre på eller besøke på stand. Les deg opp på disse i forkant.
  • En fin huskeregel er at arbeidsgivere ofte er like opptatt av hvem du er som person som av din studiebakgrunn. Vis derfor interesse for arbeidsområdet og fortell hva du kan tilføre arbeidsmiljøet.
  • Ha klar noen spørsmål, men også stikkord om deg selv og hva du ser etter
  • Snakk med arbeidsgiverne og vis deg frem som en interessert kandidat
  • Spør om de tar imot åpne søknader, og om du i tilfelle kan referere til samtalen
  • Følg opp samtalene - send gjerne en e-post i etterkant og takk for møtet.

For bedrifter
Merkevarebygging og profilering mot potensielle søkere har en stor verdi i kampen om de beste hodene. NIH kandidatene besitter en unik kompetanse på de fleste områder innenfor fysisk aktivitet - alt fra rehabilitering og opptrening til prestasjon, generell treningsveiledning og administrasjon av aktiviteter, sponsoravtaler, og events, for å nevne noen.

Dersom du har spørsmål rundt arrangementet, enten det er booking av stand, ønske om å delta som foreleser, eller generelle spørsmål til programmet, er du velkommen til å sende oss en mail til postmottak@nih.no