Åpen Dag 7. mars 2019

7. mars fra kl 11:00 - 14:30 arrangerer vi Åpen Dag på Norges idrettshøgskole. Ta turen dersom du er interessert i studier innen idrett og fysisk aktivitet.

Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høgskole for idrettsvitenskap. Vi er rangert som Nordens beste institusjon innenfor idrettsvitenskapelig forskning. I tillegg har vi en bygningsmasse i verdensklasse. Ambisjonen er å bli Europas flotteste campus for idrettsutdanning! Åpen Dag gir elever i videregående skole, foreldre og andre som er interessert i studier et innblikk i høyere utdanning, våre bachelorprogram, forskning og et unikt og yrende studentliv.  

Program

11:00 - 14:30. Stands i foajèen
På stand for de ulike bachelorprogrammene kan du stille alle spørsmål du har om innhold og emner i studiene. Opptakskontoret,  internasjonalt kontor og våre studieveiledere vil være tilgjengelig på stand og svarer på alt fra opptak, utveksling, jobbmuligheter til tilpasning av studier.

Du kan samtidig snakke med våre studenter og få innblikk i hva studentstyret jobber med og hvordan studentlivet på NIH er. Studentforeningene har en stor plass i våre studenters hjerter. På Åpen Dag kan du bli litt bedre kjent med hva de driver med av aktiviteter og arrangement. 

Du får også mulighet til å  teste noen av våre forskningsverktøy som for eksempel skuddradar og eye-tracking-briller. Samtidig kan du teste hvor god spenst du har på vår avanserte "kraftmatte".

Auditorium Innsikt - foredrag
11:00. Hvorfor studere idrettsvitenskap?
Prorektor Elin Kolle.
Visste du at Norges idrettshøgskole er rangert som best i Norden og nummner 2 i verden hva gjelder forskning innen idrettsvitenskap?

11:30. Livet som NIH student.
NIHs studentstyre/foreningene.
Hvordan er det å studere ved Norges idrettshøgskole? Trener studentene hele tiden? Må man være toppidrettsstudent for å studere ved høgskolen? Hvem er det som faktisk studerer ved NIH?  

Kom og hør på studentenes egne opplevelser med studiehverdagen på NIH. Vi garanterer deg mange positive overraskelser! NIH studentene er nemlig helt normale mennesker. De har et unikt samhold og fellesskap, er rause med hverandre og har det utrolig moro sammen.

12:00 - 13:00. Mini-foredrag ved våre forskere. 
NIH har fem faglige seksjoner som forsker på idrettsmedisin, fysisk prestasjonsevne, coaching og idrettspsykologi, kultur og samfunn og kroppsøving og pedagogikk. I auditorium Innsikt kan du bli litt bedre kjent med våre forskere og våre forskningsfelt;

Ernæring og kroppspress, ved doktorgradsstipendiat Christine Sundgot Borgen, seksjon for idrettsmedisin

Fra talent til toppidrettsutøver, ved postdoktor Christian Bjørndal, seksjon for coaching og idrettspsykologi

Hvor går idretten og hvilken kompetanse trenger norsk idrett i fremtiden? ved førsteamanuensis Anna-Maria Strittmatter, seksjon for kultur og samfunn

Å være lærer, ved doktorgradsstipendiat Ingrid Birkelund, seksjon for kroppsøving og pedagogikk

12:15 og 13:45. Omvisning
Våre studenter vil ta dere med på omvisning av vårt flotte campus kl. 12:00 og 13:45. Her vil dere få se de ulike idrettssalene, auditoriene, svømmehallen og enkelte av laboratoriene våre, for å nevne noe. Oppmøte utenfor kantinen.
Dersom du ikke har anledning til å bli med, fortvil ikke. Ta en virtuell 360 graders omvisning

Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer i programmet.

 

Kontakt

Har du spørsmål til Åpen Dag?

Lena Øien
Mail: lena.oien@nih.no