Bilde av Hilde Rustad

Hilde Rustad

Avdeling
Seksjon for kroppsøving og pedagogikk
Telefon
+47 23 26 22 35
E-post
hilde.rustad@nih.no

Forskning

Kroppsøvingsfaget. Kroppsøvingslærerutdannelse. Dansekunstfeltet
Dans i kroppsøvingsfeltet. Dansekunstfeltet. Improvisasjon. Dansepedagogikk og dansefaglig didaktikk. Samtidsdans. Komposisjon og koreografi. Improvisasjon og kontaktimprovisasjon. Dans og samfunn.

Undervisning

"Dans, lek og læring" og "Dans som erfaring og undervisningsfag"
Dans og undervisning av dans i kroppsøvingsfaget.
Kontaktimprovisasjon og danseimprovisasjon.
Dansehistorie
Danseanalyse
Lek

Kort biografi

Hilde Rustad er postdoktor ved Norges idrettshøgskole og forsker på dans i kroppsøvingsfaget og i kroppsøvingslærerutdannelse, og på tematikken 'alder og dans' i dansekunstfeltet. Hennes doktorgradsavhandling "Dans etter egen pipe? En analyse av danseimprovisasjon og kontaktimprovisasjon som tradisjon, fortolkning og levd erfaring" handler om improvisasjon, og improvisasjon i postmoderne improvisasjonsdans-sjangre.

Rustad har en Cand. Mag. grad fra Universitetet i Oslo og "Nordic Master of Dance Studies/NO-MA-DS" fra NTNU. Hun er utdannet danser og koreograf fra Kunsthøgskolen i Amsterdam, School for New Dance Development. Rustad jobber som forsker og frilans dansekunstner og viser forestillingsarbeid og underviser i Norge og utlandet. Rustad har vært redaktør for Nordic Journal of Dance, og er leder for Nordisk Forum for Danseforskning, NOFOD (www.nofod.org). Hun er del av den russisk-nordiske gruppen "After Contemporary" og deltidsansatt som førsteamanuensis ved Norges dansehøyskole.

Publikasjoner

CV

Pressebilder