Bilde av Christine Holm Moseid

Christine Holm Moseid

Stilling
Forsker
Avdeling
Institutt for idrettsmedisinske fag
Telefon
+47 23 26 22 70
E-post
christinem@nih.no

Forskning

Idrettsskadeforskning; "Injuries and illnesses amongst young elite athletes"

Kort biografi

Christine Holm Moseid er idrettslege NIMF, spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering, PhD. Hun jobber i Team Skadefri, Senter for idrettskadeforskning ved Norges idrettshøgskole.

Hun tok sin doktorgrad våren 2020. I denne kartla hun sykdom og skader hos unge toppidrettsutøvere. Gjennom Skadefri jobber hun nå videre for å hjelpe unge utøvere på toppidrettskoler til å ta de gode valgene for seg selv; valg som involverer god prestasjonsfremmende og skadeforebyggende trening og som også handler om god belastningsstyring og passe totalbelastning.

Christine har tidligere arbeidet ved nakke- og ryggpoliklinikken og på hodeskadeavdelingen på ved Oslo Universitetssykehus (Ullevål sykehus). Hun har også jobbet som fastlege og arbeidet flere år med behandling av revmatiske lidelser og betennelser i sener og ledd. Hun har jobbet som idrettslege både innen breddeidrett og på landslagsnivå, både med barn og voksne. Hun sitter i styret i Norsk forening for idrettsmedisin og fysisk aktivitet og i Idrettsmedisinsk etikkutvalg i Norges idrettsforbund.

Publikasjoner

Pressebilder