Bilde av Jan Åge Kristensen

Jan Åge Kristensen

Stilling
Stipendiat
Avdeling
Institutt for idrett og samfunnsvitenskap
Telefon
+47 23 26 24 41 / +47 971 67 542
E-post
janak@nih.no

Forskning

Idrettspsykologi, doping, idrettsskader, motivasjon og prestasjon

Undervisning

Underviser ved ulike emner på bachelor i Trenerrollen og Idrettspsykologi (TI), samt skøyteidrett på første- og andreåret bachelor

Kort biografi

Jan Åge Kristensen er stipendiat ved Institutt for Idrett og Samfunnsvitenskap hvor han i sitt doktorgradsprosjekt ser nærmere på Idrettsmiljøet blant ambisiøs idrettsungdom.

Kristensen ble uteksaminert med en master innen coaching og psykologi ved Norges idrettshøgskole i 2013. I tillegg har han en toårig etterutdanning i kognitiv adferdsterapi i regi av Norsk Forening for Kognitiv Terapi (NFKT).

Jan Åge arbeidet som folkehelsekoordinator og lektor ved Viken Fylkeskommune i flere år før han 2019 startet doktorgradsprosjektet omhandlende usunne helsevalg blant idrettsutøvere. Prosjektets hovedmål er å identifisere ulike psykologiske faktorer som påvirker unge utøveres sårbarhet for bruk av dopingmidler og andre preparater, samt deres deltagelse i idrett til tross for skade og smerter.

Jan Åge er også en privatpraktiserende idrettspsykologisk rådgiver og tilbyr ulike tjenester til utøvere og organisasjoner innenfor idretten.

Publikasjoner

Pressebilder