Bilde av Christina Gjestvang

Christina Gjestvang

Stilling
Førsteamanuensis
Avdeling
Institutt for idrettsmedisinske fag
Telefon
+47 23 26 21 19
E-post
christinag@nih.no

Ansvarsområde

Program- og emneansvarlig for NIH PT årsstudium.

Forskning

1. Treningssenterbransjen: Oppstart og vedlikehold av fysisk aktivitet og trening, motivasjon, spiseforstyrret atferd, fysisk form, treningstrender og personlig trening.

2. Kvinnehelse: Kvinners informasjonskilder rundt svangerskap og trening, prevalens av urinlekkasje.

3. Aktivitet på resept: Oppstart og vedlikehold av fysisk aktivitet og trening som behandling for ulike livsstilssykdommer.

Undervisning

Aktivitetsmedisin 1 og 2, personlig trener, gruppetrening, eldre og trening, trening som medisin, styrketrening, individuelle idretter (dans og gruppetrening).

Kort biografi

Christina Gjestvang er førsteamanuensis i idrettsmedisin, samt program- og emneansvarlig for NIH PT årsstudium. Gjestvang har en Ph.D (2022) fra Institutt for idrettsmedisinske fag, NIH hvor hun jobbet med prosjektet "Treningssenterbransjen. – En arena for folkehelse. Hvem, hva og hvorfor?". Hun har 18 publikasjoner i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter og holdt en rekke inviterte foredrag og podkastbidrag. Christina mottok NIHs formidlingspris i 2020 for sin formidling av forskning til allmennheten. 

I tillegg til sitt arbeid på NIH har Christina gruppetimer i treningssenterbransjen og mer enn 16 års erfaring som instruktør og personlig trener.

Publikasjoner

Relevante lenker

Pressebilder