Mats Borgen-Johansen 

Workshop: intensitet - "More gain for less pain"

Mats er en veletablert trener som siden 2011 har, gjennom Robust Coaching, levert coaching til flere av landets fremste utøvere innen triatlon og ultradistanser, en rekke syklister og løpere samt utøvere som trener mot opptak til ulike spesialavdelinger. 

Han er lidenskapelig opptatt av utvikling og utforsker stadig ulike fagområder som kan være til nytte for en utøvers prestasjon. Av faglig bakgrunn har Mats nærmere 15 år med høyere utdannelse og spesialisering, inkludert mastergrad ved Norges idrettshøgskole (NIH), videreutdanning i prestasjonsernæring gjennom IOC og mental trener og pedagogisk utdannelse.

Tidligere jobbet han som fagkonsulent på Olympiatoppen. Mats er i tillegg en erfaren foredragsholder som har regelmessige oppdrag for Norges idrettshøgskole, forsvaret og private aktører. Han har også lang erfaring med utholdenhetsidrett og har vært aktiv innen multisport, triatlon og ultraløp siden 2003. Blant annet Norseman, Swissman, Tor Des Geants, Dragons Back Raise og Rockman.

 


 

Workshop: intensitet - Intensitet - "More gain for less pain"

En praktisk økt der deltakerne vil lære om intensitetsstyring, indirekte testing og etablering av soner. 

Målet er å gi flere verktøy for styring av intensitet i treningsarbeidet. Her med fokus på RPE (opplevd anstrengelse/innsats), begrensninger i bruken av kun makspuls og hvorfor det er relevant å definere en spesifikk arbeidskapasitet å basere soner ut i fra. 

Økten forutsetter at deltakeren har erfaring med utholdenhetstrening og stiller motivert og klar for å gjennomføre en høy-intensiv treningsøkt.