Gina Flugstad Øistuen

Menstruasjonssyklus og trening

Bilde av Gina Flugstad Øistuen

Gina Flugstad Øistuen er idrett-, og friluftsglad jente med en spesiell interesse for kvinnekroppen. Hun har skrevet master og jobbet med forskning på kvinnelig utøvere. Nå jobber hun med formidling av denne kunnskapen ut til utøvere, trenere, foreldre og idrettsstudenter gjennom foredrag og work-shops. I tillegg jobber hun som trenere for utøvere og mosjonister. 

Gina har skrevet masteroppgave om hvordan menstruasjonssyklus påvirker utholdenhetsprestasjon. Masteroppgaven er en del av FENDURA prosjektet som har som mål å finne ut mer om hvordan det hormonelle miljø til kvinner og andre kvinnespesifikke aspekter påvirker trening og prestasjon blant kvinnelig utholdenhetsutøvere.


Menstruasjonssyklus og trening: 

I foredraget på NIH aktiv vil Gina presentere resultater fra blant annet forskningsprosjektene til FENDURA. Her vil du få økt kunnskap om hvordan menstruasjonssyklusen påvirker kvinner, trening og deres evne til å prestere. Gina kommer også med sine beste tips til aktive kvinner som vil få best mulig utbytte av treningen de legger ned