– Vil bare bli flere jobbmuligheter for NIH-studenter

Lage Sofienlund og Øystein Rodem har begge skapt sine drømmejobber etter utdanning på NIH. De tror eldrebølgen og en mer profesjonalisert idrett vil gi flere jobbmuligheter for NIH-studenter i framtida.

Mann som går med stor sekk og ski på ryggen sammen med en stor gruppe, smiler til kamera mens de går opp en bakke.
Øystein Rodem har fulgt lidenskapen sin for aktivitet etter at han var ferdig med bachelor på NIH. Nå leder han Driv trening der han motiverer bedrifter og andre til mer aktivitet i hverdagen. Foto: Privat.

– Du har lyst, kjenner en flamme i magen, men tørr ikke helt  fordi du er usikker på hva du skal bli? Det må du bare legge fra deg.

Lage Sofienlund kunne ikke vært mer tydelig. Du kjenner han kanskje som treneren som fikk skisprinter Kristine Stavås Skistad tilbake til verdenstoppen.

Vær åpen og legg ned innsats

Selv har han satset på lidenskapen sin fra han startet på NIH. Det har ført han til spennende trenerjobber og muligheten til å bli gründer med eget selskap.

Han er ikke tvil om at nye studenter bør tenke på det samme når de søker studier.

– Hvis du går inn her, er virkelig åpen for det som møter deg og legger ned en solid innsats, så vil det komme mange muligheter på andre sida. Spesielt i årene fremover, mener Sofienlund.

Skistad smiler til trener Sofienlund ute i skiløypa
Lage Sofienlund har trent Kristine Stavås Skistad fra hun var juniorløper i Konnerud. I vinter har hun slått tilbake med flere verdenscupseire etter et par tunge år. Skistad har stått utenfor landslaget og hatt Sofienlund som trener. Foto: Bjørn Delebekk.

Les også: Jobbmuligheter etter utdanning på NIH

Fra NIH til arbeidslivet

Sammen med Øystein Rodem forteller han om sin reise fra NIH til arbeidslivet i siste episode av NIH-podden. 

De to har til felles at de har fulgt lidenskapen sin og jobber med noe de virkelig brenner for. 

Rodem er gründer i Driv trening som jobber med personlig trening, bedriftstrening og behandling. 

– Det er en del av mitt DNA å være i aktivitet, og det å formidle aktivitetsglede – det har jeg egentlig tenkt på at jeg har lyst til gjøre hele veien, helt fra jeg begynte å bli bevisst på egne tanker.

Du får kanskje ikke kasta en jobb etter deg i løpet av studiene. Men disse to tidligere NIH-studentene mener det kommer til å åpne opp enda flere muligheter i årene framover for deg med utdanning fra idrettshøgskolen.

– Ikke vær så redd da for at du skal strande og ikke få jobb. Det er så mye jobber knytta til idrettsutdanninger, og så mange muligheter i forskjellige retninger nå.

Les også: Fra toppidrettsutøver til student

Inaktiv befolkning gir flere jobber

Han mener det er tre faktorer som gjør at det blir flere arbeidsplasser og NIH-studenter mer ettertrakta i årene som kommer.

  • Den varsla eldrebølgen kommer for fullt. Det vil kreve at arbeidstakere står lenger i jobb og holder seg i god form.
  • En mer og mer inaktiv befolkning vil kreve et økt fokus og kompetanse innen folkehelse. 
  • En stadig mer profesjonalisert idrett vil trenge flere på både trener- og ledernivå.

Les også: Mitt andre hjem: Studentlivet på NIH

Rodem mener samfunnsutfordringene vi står ovenfor, også skaper store muligheter for nye karrierer med utdanning fra NIH i bunn.

– Vi må ut og opp og bruke den tiden til å være aktive. Så her trengs det formidlingsevne, det trengs forskere, det trengs tilretteleggere, det trengs lærere – det trengs så mye innen helsefag. Så mulighetsrommet der ute er gigantisk, mener Rodem.

Les også: Ingrid og Shania tar mastergrad i Roma 

Visste du at du også kan studere folkehelse og friluftsliv på NIH?

Finn ditt drømmestudie her!