- Har jobbet både innenfor idretten, treningssenter, folkehelse og media.
- Har blant annet vært informasjonsdirektør i SATS, landslagstrener i triatlon og har hovedfag i idrettspsykologi fra NIH.
- Er daglig leder i Aktivitetsalliansen, avdelingsleder på Barratt Due musikkinstitutt og er for tida også universitetslektor på NIH.

– Det er bare et tidsspørsmål før man får kunstig intelligens som sitter i sånne dingser som disse treningsspeilene.
Anders Grøterud er spent på framtida for den fysiske aktiviteten vår. Hvordan vil den teknologiske utviklinga påvirke hvordan vi trener og er aktive?
Kan teknologi hjelpe oss til å snu trenden der vi er stadig mer stillesittende?
Sommerkroppen for spesielt interesserte
Grøterud spår at mye kan skje i løpet av det neste tiåret.
Også med motivasjonen for å trene.
– Ja, jeg tror dette med hverdagsstyrke, det å ha god psykisk helse, det kommer til å ta over som hovedmotivasjon for å trene. Sommerkroppen eller det å prestere på trening, tror jeg etter hvert kanskje blir en greie for litt mer spesielt interesserte, sier Grøterud.
"Kontor-intervall"
Det å være naturlig sterk er altså en av spådommene hans. Kontorintervall en annen.
Som den nye kartlegginsstudien Kan3 viste sitter 80 prosent av oss over åtte timer hver dag.
Flere av timene er i møter. Slik trenger det ikke å være i 2033.
– Samtaler du har en til en, en medarbeidersamtale eller kanskje dere skal drodle på en ide. Hvorfor ikke gjøre det mens du går deg en runde på et kvarter, og være fysisk aktiv samtidig? Man merker også at man faktisk tenker bedre når man gjør dette her.
I 2016 gjorde Grøterud samme øvelse for Aftenposten og spådde at det blir like uvanlig å sitte i møter, som å røyke på jobben. Slik er det ikke helt ennå, men vi er på veg, mener Grøterud.
– Vi gjorde en undersøkelse på aktivitetsalliansen her i 2022, og da var det vel 13% som svarte at de gjerne skulle brukt gående møter mer, hvis de skulle gå mer i livet sitt, sier Grøterud og legger til:
– Hvis du har fem minutter eller ti minutters mulighet til å gjøre noe annet på jobben, så skal du i større grad vite hva du skal gjøre. Kanskje en «kontor-intervall» med aktivitet blir vanlig.
Interessert i resten av spådommene om fysisk aktivitet i framtida? Sjekk ut episode 83 av NIH-podden der du hører podkast!