NIH-podden

nih-podden-mic-40x40.jpg Abonnér på NIH-podden på Podbean - iTunes - Spotify

Mann sykler til jobben

Derfor bør du sykle til jobben

Hvordan det kan ha seg? At selv en kort sykkeltur til jobb én gang i uka kan gi en boost for helsa, ikke bare for deg, men også for den store «folkehelsa»?

Gullmedalje foran norsk flagg

Skal man satse på kvinner i idretten?

Den norske gullfesten under årets vinter-OL: 14 menn tok individuelt gull, tre kvinner. Bare siden forrige vinter-OL er antall kvinnelige medaljevinnere halvert. Kvinnesatsning?

Fotomontasje av hopp, langrenn, sprint og håndball

Styrketrening – viktig for å yte i din idrett?

Hvor viktig er styrketrening for å gjøre deg god i DIN idrett? Bør man imitere bevegelsene i idretten eller er det viktigste bare å bli sterk? Og hva betyr styrke for å forebygge skader?

Personlig trener hjelper kvinne i beinpress-apparat på treningssenter

Hvordan få til å trene jevnlig?

Hvordan klarer de det? Å trene regelmessig, med alt det gode det fører med seg? Både de ivrigste og de som faller fra på treningssentrene gir svar – så DU kan klare det.

Dykker plugger søppel i havet

Bærekraftig idrett

Hva betyr bærekraft for idretten? Hvordan kan idretten selv bli mer miljøvennlig og bærekraftig? Miljøidrett, sponsorpartnere og organisering er noen stikkord.

Crossfrit trening mann og kvinne slenger tau

Kan du trene deg slank?

Kan man trene seg ned i vekt? Nei, sier ekspertisen, men det finnes mange andre og mye viktigere grunner til å trene.

Perfekt? Eller... Hvor kropps-fullkommen er du?

Hvor kroppsfullkommen eller -ufullkommen er du – egentlig? Innen idretten blir annerledeshet svært synlig, enten gjennom fastlåste holdninger rundt kjønn, proteser eller ulike kroppslige variasjoner.

Tøy deg litt lenger

Tøye for å unngå å bli støl? Eller for å prestere bedre? Egentlig ikke. Men tøyer du for å få bedre bevegelighet, strekker du deg i riktig retning – om du bare gjør det riktig.