NIH-podden

nih-podden-mic-40x40.jpg Abonnér på NIH-podden på Podbean - iTunes - Spotify

Kvinne som bokser

Hvordan trene når du har mensen?

Et viktig tema og spørsmål innen kvinnehelse er hvordan menstruasjonssyklusen din kan påvirke prestasjon og treningseffekt. Kan du få bedre treningseffekt ved å lære deg når og hvordan du skal trene under de ulike fasene av syklusen din?

PT veileder kunde

Slik blir du en god PT

Treningssenterbransjen er en viktig aktør for å møte helseutfordringene i samfunnet. Her har de ansatte en viktig rolle. Hvordan er det å jobbe som personlig trener (PT)? Og hva skal til for å bli en skikkelig god PT?

Blomster i soloppgang

Langsomt friluftsliv

Naturen er verdens beste omgivelser for livskvalitet og folkehelse. Friluftsliv er mange kjent med, men hva er egentlig langsomt friluftsliv? Og hvorfor bør vi gjør mer av det i skolen og i egen hverdag?

Jakten på de gode historiene

Hvordan finner sportsjournalister de gode historiene? Og hva er viktig å tenke på når forskning skal formidles? Vi har tatt en prat med den erfarne sportsjournalisten, Mette Bugge.

Mann og kvinne løper i skogen

Ferie: sette treningen på pause – eller...?

Endelig er sommerferien her! En tid for å slappe av, være med familie, venner og kose oss litt ekstra. Men hva med treningen? Bør vi trene i ferien, eller kan vi ta en pause med god samvittighet?

Mennesker som trener i gruppe

Gruppetrening – treningen som funker

Hvordan kan det ha seg at de som driver med gruppetrening også er de som trener mest regelmessig? Og hva er det som gjør at enkelte instruktører blir superstjerner hvor deltakerne kommer igjen, uke etter uke?

Mann sykler til jobben

Derfor bør du sykle til jobben

Hvordan det kan ha seg? At selv en kort sykkeltur til jobb én gang i uka kan gi en boost for helsa, ikke bare for deg, men også for den store «folkehelsa»?