NIH-podden

nih-podden-mic-40x40.jpg Abonnér på NIH-podden på Podbean - iTunes - Spotify

Person som klatrer i stige

Selvbestemmelse – hjørnesteinen i motivasjon

Retten til å bestemme selv er et menneskerettslig prinsipp som handler om muligheten til å ta egne avgjørelser, og bestemme over eget liv. Størst mulig grad av selvbestemmelse er viktig både for personlig utvikling og god psykisk helse. Fagpersoner og trenere kan gjennom motivasjon og læring påvirke opplevelsen av selvbestemmelse når det gjelder idrett og fysisk aktivitet.

Kvinne som er deprimert

Trening som behandling mot depresjon

Det er godt dokumentert at fysisk aktivitet har en positiv effekt mot depresjon. Man tror også at trening kan virke positivt inn på angst. Overordnet spørsmål er om fysisk aktivitet og trening kan benyttes som behandling?

Eirik veileder Emil Iversen

Veien mot ski-VM i Plancia

Ambisjonene er skyhøye. Målet er at en nordmann skal vinne hvert eneste skirenn under VM.

Eldre som trener

—Jeg kan hvis jeg vil

At trening er bra for oss – det vet vi. Og det er aldri for sent å starte med trening. For eldre kan helseeffektene av trening være betydelige og bremse aldersrelaterte endringer. Bli inspirert av Ingrid Hildrum (76) som fortsatt holder koken på trening.

Tren beina sterkere i rullestol

Rullestolbrukere risikerer beinbrudd og komplikasjoner fordi de belaster skjelettet for lite. Nå vil forskere ved Norges idrettshøgskole hjelpe med å bedre deres beinhelse.

Kvinnelig fotballtrener

Hvordan få flere kvinnelige trenere?

Det etterspørres stadig dyktige, kvinnelige trenere. Til tross for at mange kvinner har interesse for treneryrket, velger få å satse på en profesjonell trenerkarriere. Hva handler det om?

Kvinne som bokser

Hvordan trene når du har mensen?

Et viktig tema og spørsmål innen kvinnehelse er hvordan menstruasjonssyklusen din kan påvirke prestasjon og treningseffekt. Kan du få bedre treningseffekt ved å lære deg når og hvordan du skal trene under de ulike fasene av syklusen din?