NIH tilbake på Ridderuka

Få ting er morsommere i løpet av NIH-året enn Ridderuka, der 130 NIH-studenter gjør en bokstavelig talt ridderlig innsats.

To studenter tar en selfie med en deltaker på sitski med Ridderuke-banner bak
"Smil!" eller "Bli med på Ridderuka og få nye venner" er et slags motto for den årlige vinter-happeningen. Foto: Christian Haukeli

Ridderuka: Dette sies å være verdens største vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede. 250 deltaker fra 10 til 101(!) år deltok i årets happening på Beitostølen. Med god hjelp fra ikke mindre enn 130 førsteårsstudenter fra NIH.

Ridderuka på 90 sekunder \ Foto: Christian Haukeli, redigering: Kjetil Grude Flekkøy

 

En uke på høygir

Langrenn, skiskyting, hundekjøring, slalåm – og masse liv og moro. Det er oppskriften på Ridderuka, som har vært fast tradisjon på Beitostølen i mange år. Selve Ridderrennet, som avslutter Ridderuka, ble arrangert første gang i 1964.

– Denne uka har vært veldig givende. Jeg setter pris på alle opplevelsene jeg har fått og delt med medstudenter og alle utøverne her på Ridderuka, sier Elena Ösp Erlendsdottir. Hun er sport management-student på NIH og én av de mange som har vært med som ledsager og hjelper for deltakerne – slik NIH-studentene har vært i mange år.

Samhold, mestring, idrettsglede

– Helt klart den beste uka i året! oppsummerte en av deltakerne vi traff underveis. – Ridderuka gir påfyll av opplevelser, mestring, kjærlighet og masse gode minner!

Arrangøren selv, Foreningen Ridderrennet, mener Ridderuka er et fantastisk arrangement.

– Ridderuka er et unikt breddearrangement, en uke fylt med læring, samspill, mestring, fellesskap og glede - som skaper optimisme, positivitet og nye muligheter! De som er med her skaper magiske øyeblikk sammen, for alle som er med.

Bare ingen blåsbortmoro

I tillegg til NIH-studentene var det også med studenter fra høgskolene i Lillehammer og på Notodden.

Alt av aktiviteter gikk som planlagt, unntatt kiting. Til det var været for bra.

Mer om Ridderuka og alle aktivitetene der kan du lese her...