Velkommen som NIH’er

Tirsdag 16.august ble rundt 400 nye studenter ønsket velkommen til NIH. Ordfører i Oslo kommune, Marianne Borgen, gratulerte alle med studieplass og uttrykte stolthet over å ha Norges idrettshøgskole i Oslo.

Rundt 400 nye NIH-studenter deltok på immatrikuleringen i idrettshallen \foto: NIH
Rundt 400 nye NIH-studenter deltok på immatrikuleringen i idrettshallen Foto: Dapaabi Konlan

Vit at deres stemme betyr noe

Marianne Borgen taler til studentene
Ordfører Marianne Borgen oppfordret studentene til å engasjere seg og bruke stemmen sin Foto: Dapaabi Konlan, NIH

Marianne Borgen benyttet anledningen til å ønske de nye studentene velkommen til Oslo, og samtidig berømme NIHs utdanningstilbud.

—Norges idrettshøgskole er en av verdens beste utdanningsinstitusjoner i sitt slag, med et utrolig variert og spennende studietilbud. Dere har all grunn til å ha store forventninger til studiene, og Oslo er stolt av å ha idrettshøgskolen her i vår by.

Borgen ga også noen gode tips til de nye studentene.

—Engasjer dere, søk og bidra der dere kan. Som studenter under utdanning har dere tid, krefter og meninger. Delta i samfunnsdebatten og vit at deres stemme betyr noe.

Leder i studentstyret, Tora Husum Kristiansen og  nestleder, Aurora Lie Bredesen
Det er mye å se frem til de neste årene på NIH, både faglig og sosialt. Ta vare på tiden deres, og grip alle sjansene dere får, sa Tora og Aurora, leder og nestleder i studentstyret Foto: Dapaabi Konlan, NIH

NIH'ere tar vare på hverandre

I sin tale, rådet rektor, Lars Tore Ronglan, de nye studentene til å gi av seg selv og være nysgjerrige.

—Engasjerte studenter som spør, graver og stiller kritiske spørsmål er noe vi trenger og noe vi ønsker oss, sa han.

Videre oppfordret han studentene til å bry seg om hverandre og bidra til å skape et trygt og godt studentmiljø på NIH.

—Lær hverandre å kjenne, bry dere om hvordan medstudenten har det – vær en venn. NIH´ere tar vare på hverandre. Og si ifra om det skjer noe som ikke er greit.

Faddersjefen
Faddersjefene Philip Puru Øiseth og Helene Børrestuen Foto: NIH

Grip sjansen og engasjer dere!

—Hvis det er én ting jeg har lært i løpet av de siste fem årene, så er det å gripe sjansen og engasjere seg, sa leder i studentstyret, Tora Husum Kristiansen. Sammen med nestleder i studentstyret, Aurora Lie Bredesen, berømmet hun det gode studentmiljøet på NIH. Hun oppfordret studentene til å bli med i en av skolens ulike studentforeninger.

—På NIH har vi en stolt kultur som vises gjennom de forskjellige foreningene vi har her på skolen. Foreningene bidrar til å skape det gode studentmiljøet. Jeg anbefaler alle til å bli med i minst én forening - gjerne alle!

Åpningen av fadderuka

Avslutningsvis var det klart for det som for mange var studiestartens høydepunkt. Nemlig åpningen av fadderuka. Faddersjefene, Helene Børrestuen og Philip Puru Øiseth, og resten av fadderne var klare for å bidra til å gjøre studiestarten på NIH så bra som mulig.

—Vi ønsker alle, både tidligere og nye NIH-studenter, masse lykke til med både fadderuka og studiestart. Velkommen som NIH´er!

 

Dette gleder de nye NIH-studentene seg til

Georg Hernes, 24 år

Master i idrettspsykologi

Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med nye mennesker. Jeg ser frem til å ta del i det gode studentmiljøet man har hørt så mye om, som det snakkes fint om rundt om i landet. Og lære mer om idrett og idrettspsykologi.

Ludvig Rødnes, 24 år

Master i kultur og samfunn

Jeg gleder meg til å bli en del av NIH-familien, og få utnyttet det berømte læringsmiljøet på skolen! Har forventninger om å få et høyt faglig utbytte og skape minner for livet.

Madeleine Mella, 22 år

Master i idrettsmedisin

Jeg gleder meg til å bli kjent med nye folk og fullføre utdanningen min ved Norges idrettshøgskole. Jeg håper å tilegne meg verdifull kunnskap som gir meg muligheter i arbeidslivet.

Silje Schjønneberg Hansen, 22 år

Master i idrettsmedisin

Jeg gleder meg til å møte andre medstudenter, bli enda større del av NIH-bobla og selvfølgelig tilegne meg mer kunnskap

Mats Fjelltveit, 23 år

Master i idrettsfysiologi og bevegelseslære

Jeg gleder meg til å møte personer med de samme interesse som meg selv og oppleve campus. Jeg håper det blir et godt lærings- og idrettsmiljø, med et godt faglig utbytte.