November

NIH-podden: Blodet spiller en viktig rolle i utvikling av god kondisjon

Glem løpssteg, gode joggesko og ny treningstights. Det er de indre mekanismene som avgjør hvor god kondisjon du har. Kroppens maksimale evne til å ta opp og utnytte oksygen er en av de mest avgjørende faktorene for hvor rask du er i typiske kondisjonsidretter som løping, langrenn og sykling.

Olympisk flagg med baklys

NIH-bloggen: Toppidrett som vaskemiddel

Stater med tvilsomt ry vil gjerne arrangere store idrettsbegivenheter som OL og fotball-VM for å pynte på omdømmet. De tyr til sportsvasking.

Kari Fasting ble hedret med Dorothy Ainsworth-forskningspris

I avslutningsseremonien ved den 19. World Congress for the International Association of Physical Education and Sport for Girls and Women (IAPESGW), som finner sted hvert fjerde år, ble professor emerita og NIHs første rektor, Kari Fasting, tildelt Dorothy Ainsworth Research Award.

Girl power i NIHs nye studenstyre

– Jeg har stor tro på årets styre. Dette viser at vi har sterke kvinner som studentene har tillit til. Og vi har en stor jobb å gjøre med å løfte studentene etter den lange og tunge koronatiden.

Gruppe eldre trener styrke på apparater i treningssal

Eldre og lungesyke bør trene tungt

Tung styrketrening vil hjelpe mange eldre, og særlig lungesyke. De blir sterkere, stødigere, i praksis friskere og får en lettere hverdag.